4 коментара
sttrb

Първи трейлър за Star Trek Beyond

Клипчето е с неочаквано приповдигнато настроение, изпълнено с екшън и интересно изглеждащи нови персонажи.

Очаквахме този трейлър в петък, заедно с премиерата на „Междузвездни войни“, но от Парамаунт ни изненадаха малко по-рано с него. Новите приключения на рестартирания „Стар Трек“ ще продължат догодина, с трети филм, който изглежда доста по-различен от всичко в поредицата, разклоненията, римейковете и фен-филмите преди него. Дори от злодеите се очаква да са нови и невиждани за вселената на франчайза, а атмосферата, поне в този трейлър, изглежда съвсем различна:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Честно казано, отзивите за трейлъра са смесени. Феновете на „Стар Трек“ определено не одобряват музиката, шегите и атмосферата, които нямат нищо общо с оригиналния замисъл на Джийн Родънбъри от преди 50 години, благодарение на когото вселената от филми и сериали преуспя. Още повече, 2016 е юбилейна и този филм е предвиден като специален начин да се отбележи събитието… а не да се плюе върху него с изопачаване на всичко, което е Star Trek.

Въпреки това, на други трейлърът им харесва – имаме интересни извънземни, забавна атмосфера тип „Пазители на галактиката“, много екшън и експлозии. По-либералните дори хвалят екипа за новата посока, по която са поели, и за смелостта да внесат свежест в остаряла, според тях, идея.

Първият филм наистина успя да съживи поизтърканата поредица и да й вдъхне нов живот, но го направи с големи поклони и респект към историята на вселената. Вторият филм задълба твърде много в стари идеи и някак не се получи. „Стар Трек: Отвъд“ пък явно залита към другата крайност. Да се надяваме, че този първи тийзър трейлър е само тролене от страна на Парамаунт и филмът няма да пропадне в мрака ако се окаже неспособен да угоди на по-консервативните и носталгично настроени фенове.

Премиерата е насрочена за 22 юли 2016.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата