2 коментара
the dark tower

Първи трейлър за „Тъмната кула“

Филмът по поредицата на Стивън Кинг излиза на 4 август.

Отдавна чакаме The Dark Tower – кино версията на романите от Стивън Кинг, за която различни продуценти имаха смели планове, но в крайна сметка се реализира един от тях. Макар и не по начина, по който очакваха феновете – в главната роля на Стрелеца беше сложен Идрис Елба, а в ролята на злодея – Матю МакКонъхи. Не че някой се съмнява в актьорския талант на двамата, но в книгата добрият персонаж е белокож, а лошият – чернокож. Обръщането на расите изглежда като жалък опит да се угоди на съвременните радетели за политическа коректност, а това вбесява повечето фенове на книжната поредица. Така или иначе, филмът вече е почти готов, а днес излезе и първият трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Доста почакахме за това клипче и не е особено добър знак, че го виждаме чак сега (сравнително късният маркетинг означава липса на доверие у продуцентите към проекта), но пък и не изглежда чак толкова зле. Героите и вселената са представени в мрачни цветове, опасността за край на нашия свят изглежда истинска. Малко странно е усещането, че режисьорът Николай Арсел се е опитал хем да пресъздаде първата книга от поредицата, хем да се вдъхнови от всичките. Появяват се герои от по-късни книги, а важни за поредицата персонажи засега са спестени.

Въпреки притесненията, които феновете получават от новините досега, редно е да се даде шанс на „Тъмната кула“. Надеждите на Сони са, че един финансов успех на филма ще доведе до продължения и телевизионни сериали, каквито бяха плановете в самото начало. Също така, студиото има нужда от успех след като миналата година регистрира огромна загуба, намалена почти единствено от даването под наем на Спайдър-мен за Марвел. Дали тези финансови проблеми не са прецакали и реализираната след десетилетия чакане The Dark Tower, не се знае, но да се надяваме на най-доброто.

„Тъмната кула“ излиза на 4 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата