2 коментара
smart-koleda

Първият български семеен коледен филм

Трейлър за Smart Коледа на Мария Веселинова – Джули Марули.

Гледали ли сте преди български семеен коледен филм? Ако не сте, то май наистина Smart Коледа ще бъде първата родна продукция в този жанр, колкото и гръмко да звучи. Нещо повече, това вероятно е и единственият съвременен детски филми, правен у нас през последните години, ако не и десетилетия.

Темата на филма са човешките отношения и как прекаляването със смарт технологиите може да ги застраши. Подходът на филма, разбира се, не е „размахване на пръст“, а напротив – много чувство за хумор и развлекателен сюжет, които целят да завладеят сърцата и на малките, и на големите зрители.

https://www.youtube.com/watch?v=4hA2cCfJs6I

Ето и резюмето на сюжета: „На Бъдни Вечер 9-годишният Марти (Константин Гергинов) попада в работилницата на Дядо Коледа, където Елфите не смогват с графика и са на път да се провалят. Момчето успява да убеди Дядо Коледа (Кръстю Лафазанов) да модернизират и оглавява Работилницата, измествайки стария ръководител Работливко (Калин Врачански). След доста усилия успява да научи Елфите да работят със смарт технологиите, обаче вместо да работят с тях, те се пристрастяват към Елфбука и игричките...“

Сценарист и режисьор е Мария Веселинова, известна още като Джули Марули (може да сте я чували покрай парти агенцията й или Училището за звезди). Участват още Радослава Неделчева, Косьо Икономов,Станислав Пеев, Косьо Лунгов, Живко Джуранов. За визията на филма са се погрижили Мира Каланова – сценограф и Антония Попова – костюмограф.

Очевидно е, че тук не играят милиони евро бюджет, но все пак са събрани добри актьори, а Мария Веселинова има дългогодишен опит в забавленията за деца. Като се има предвид, че ще мине повече от година до излизането на филма, възможно е и първоначалното впечатление за качество като на телевизионен филм да се промени. На моменти се имитират американски похвати (особено в саундтрака), но важното е, че хората са се постарали да направят нещо добро и засега коментарите около трейлъра са изключително позитивни.

Премиерата на „Smart Коледа“ по кината ще бъде на 21 ноември 2017. Можете да следите фейсбук страницата им тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата