ftwd

Пазим се от живите мъртви с още 16 епизода

Fear the Walking Dead подновен за трети сезон.

Опитът на кабеларката AMC да яхне успеха на „Живите мъртви“ чрез сериал-разклонение се увенча с успех. Макар да събира двойно по-малко зрители от рейтинговия хит, „Пази се от живите мъртви“ е вторият най-успешен сериал, продуциран от кабелна телевизия в американския ефир. И макар че рейтингите падат, те все още са достатъчно високи, за да се поръча още един сезон. Догодина Fear the Walking Dead ще има 16 епизода, също колкото и сериалът-майка.

За тези, които още не са го гледали – „Пази се от живите мъртви“ разказва за началото на зомбокалипсиса (който Рик Граймс проспа) и група оцелели от Лос Анджелис. Двата сериала все още не са се пресекли, но съществуват в един и същи свят, което запазва възможността за среща в бъдеще.

Разбира се, падащите рейтинги и за двата сериала биха могли да са проблем, но това важи за сравнително далечното бъдеще – към момента и двата са на върха и няма причина да се опасяваме от преждевременното им спиране. AMC обаче скоро ще започне и трети зомби-сериал – „Империя на мъртвите“, който, макар и без пряка връзка с „Живите мъртви“ и създаден от бащата на зомби-жанра Джордж Ромеро, ще бъде третият продукт със зомбита в програмата на AMC (и петият в САЩ, ако броим iZombie и Z Nation). Надяваме се да не се стигне до пренасищане на пазара и умора на феновете от зомбита, но ако всички продукти се запазят свежи и интересни, не би трябвало да има проблем.

Следващият епизод на „Пази се от живите мъртви“ излиза утре.

https://www.youtube.com/watch?v=BX0cV7iurhI

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата