1 коментар
Stranger-Things-Season-4-posters

Пети сезон на Stranger Things ще е последен

4 нови плаката за 4-ти сезон, който ще бъде разделен на две части.

Доста почакахме за четвърти сезон на „Странни неща“, но и явно екипът ни е подготвил доста материал. Първо, да започнем с хубавото!

Четвърти сезон ще има почти двойно по-голямо времетраене спрямо предишни години, поне това обещават двамата главни сценаристи, братя Дъфър. Заради повечето екранно време с любимите ни герои от Хокинс, Индиана, сезонът ще бъде разделен на две половини. Първата част ще излезе целокупно на 27 май, а втората – на 1 юли.

Ако се съди по четирите нови плаката за четвърти сезон, историята ще раздели героите на 4 групи. Всяко от изображенията е пуснато с кратко заглавийце:

  • 001. Русия. Събираме бандата отново заедно. Вземете си яке
  • 002. Лабораторията. Всяка история започва някъде.
  • 003. Къщата на Крийл. Тик-так
  • 004. Калифорния. Дръжте се за задниците си, брочачос.

Изображение с име: Stranger-Things-Season-4-posters

А сега и лошата – макар че колко е лоша зависи от гледната точка. Братя Дъфър от самото начало са предвиждали около 4-5 сезона на „Странни неща“. Въпреки че все пак са преценили, че историята няма да се събере в първоначално замисляните граници (затова и четвърти сезон е по-дълъг, а ще има и пети), тя все пак върви към своя финал. Двамата сценаристи официално заявиха, че четвърти сезон ще бъде предпоследен, а пети ще донесе финала. Netflix потвърждават, че са направили поръчка за още един сезон, който да бъде последен. Тези новини са тъжни за почитателите, които са се надявали на по-дълъг живот за сериала, но пък имат своята логика – актьорите вече пораснаха и нямат много общо с дечицата от първи сезон, което значително променя концепцията. А и за нито един сериал не е хубаво да се задържа твърде дълго в ефир – хубаво е краят да дойде преди сценаристите да се изчерпят.

В своето писмо към феновете обаче, Мат и Рос Дъфър заявяват, че във вселената на Stranger Things има още много какво да бъде разказано и показано – просто първо трябва да завършат тази история. С други думи, няма да се учудим ако в недалечно бъдеще видим и сериал-разклонение.

Ще бъде интересно да видим дали „Странни неща“ ще продължи да предизвиква същия зрителски интерес. Той вече отдавна не е най-гледаната продукция на Netflix – The Witcher го задмина. Също така, имаше и немалко оплаквания от спад в качеството на трети сезон. А и дупката от 3 години между последния епизод и предстоящия също би трябвало да окаже влияние. Със сигурност обаче продукцията има немалко верни фенове, които ще се завърнат.

Напомняме и излезлият вече трейлър.

Очакваме първата част от четвърти сезон на Stranger Things на 27 май, а втората – на 1 юли – по Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата