stra6en razkaz

Победители и нова тема в „Страшен разказ в две изречения“

Вижте многото добри предложения от месец август и се вдъхновете по темата за следващия месец.

Време е за обявяване на победителите в августовското издание на „Страшен разказ в две изречения“. Получени са общо 110 разказа от 68 автори. Макар и лимитирани само до две изречения, те успяха да поберат в тях мъчителни вопли, призрачни стенания и дивашки крясъци на ужас и болка…

Победителите в Арена на злото са двама, като те печелят с общо петте си разказа:

Дени Методиев

Вчера, разхождайки се в гората, си намерих страхотни ръкавици! Проблемът е, че не знам какво да правя с ръцете, които бяха в тях.

Седем дни – толкова време ми отне да те преглътна. А можеше и да са по-малко, ако не беше толкова жилава!

Той беше най-малкият член на племето и все още не знаеше, че човешката храна няма да го засища така, както човешката плът.


Иван Пасков

Гъделичкането по кожата ѝ, което първоначално ѝ създаваше само лек дискомфорт, прерастна в умопомрачаваща болка, когато на стотици места под нея, тя усети как нещо сякаш се опитва да я изгризе отвътре. С последните проблясъци от съзнанието си, тя си спомни за странното насекомо, което я беше ужилило преди две седмици, и сега, преди да поеме дъх за последен път през краткия си живот, с ужас видя как кожата по цялото ѝ тяло се разцепва и хиляди ларви се засипаха по земята.

Трупът на масата за аутопсии изглеждаше като всеки един друг труп – посивял, студен, с изцъклени очи и почернял език. Това, което го правеше различен, се намираше в него – паразит, неизвестен на хората до този момент, който – както ще стане известно по-късно, ще бъде причината за заличаването на 90% от популацията на човечеството…

Победителите печелят книги по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД.

Разказите, които журито намери за особено интересни и оригинални, са цели 12:

Маргарит Ботушев

Победителят в конкурса със задоволство притисна книгата към гърдите си в неведение, че правилата за участие в последния момент са променени и наградата е собственият му мизерен животец. За останалите участници, любимият им жанр ХОРЪР се оказа действителност и приключиха съществуването си по неповторим и страховит начин, сътворен благодарение на развинтеното им въображение, оформено от четенето на книги за ужаси.


Кристина Маринова

– Дробчето в млекце, бъбречетата във вода с оцет, сърчицето, сварено и оваляно в пиперец, а главичката, главичката, сварена с бахарче и дафинов лист – мърмореше и примляскваше демонът.
– Ще съм вкусен – проговори с надебелен, почернял език отрязаната глава на петгодишния Сам.


Cvetanka Gerganova

Нещото, което я мъчеше вече цял месец, беше на път да излезе. Тя присви очи от болка, клекна и хвана коленете си с ръце, напъвайки, и с ужас видя слузестото нещо, което излезе от нея и пълзешком извика – Мамо, мами, ще убиваме ли, гладен съм…


Станислав Колев

По правило смъртта винаги се случва на другите, никога на теб – но ето че един ден се събуждаш за сетен път, без дори да подозираш, че правиш кафе за последен път в живота, обещаваш си тази седмица да измиеш купчината чинии в мивката, без да знаеш, че утре това няма да е твоя грижа, на работа някакъв клиент ти вдига скандал за нещо, но след пет минути и това няма да има значение, защото за първи и последен път в живота си ти крачиш неумолимо към лично твоята смърт. А тя идва неусетно – паднала мазилка от стар блок, докато отиваш за обяд – в един момент съзнанието ти го има, в другия вече го ня…


Персефона Трета

Заровиха го полужив в общия гроб край селото, който се знаеше още от времето на старите индианци, а там долу – на два метра под земята, докато пръстта се сипеше върху главата му и светлината все повече чезнеше, в едно будно безсъзнание той осъзна, че последното нещо, което ще види в живота си щеше да е студената и мръсна кал. И точно, когато светлината изчезна съвсем пред очите му, някой го хвана за крака.


Mariela Nankova

Жена му спеше, но в стаята сякаш имаше още някой, което го накара да светне лампата. Дъхът му спря от гледката – жена му спеше, нейното огледално изображение стоеше изправено в леглото, а неговото липсваше.


Viktoria Dimova

Маргарет беше добра съпруга, изрядна домакиня и грижовна майка, мечтаеше всичко в живота на семейството й да е съвършено, от перфектно подредения дом до най-малкия детайл в облеклото и външния вид на съпруга й и двете им деца. Когато Томи, по-големият от синовете им падна и счупи крака си толкова зле, че според лекарите щеше да накуцва до края на живота си, тя не се поколеба да му осигури красива, бърза и безболезнена смърт.


Stanislav Kotzev

Изваждайки главата си над водата, с последни сили и едвам дишащ, извика „Печелиш!“.
Обръщайки се към приятеля си осъзна, че той е победителят.


Nataliya Penova

Седях на плажа с крака потопени във водата в очакване на изгрева. Изведнъж, заедно с вълната върху мен се хвърли човек с изцъклени очи – беше удавникът, когото издирваха от седмица.


Minka Paraskevova

Въздухът болезнено преминаваше през гърдите ми като нож, който ме реже на парчета. От часове плювах кръв в медицинско легенче, а докторите не знаеха какво ми има, нито чия беше кръвта, защото определено не съвпадаше с кръвната ми група.


Nikola Nikolov

Старият професор по сравнителна лингвистика в крайна сметка откри най-страшната дума в българския език. „Злокачествен!“, примирено му заяви докторът, и като поклащаше побелялата си глава, прибра рентгеновата снимка в дебелата папка с изследвания.


Делян Недев

Най-после се реши да си направи скенер на главата. След увеличение, в основата на черепа ясно се видя метална плочка с думите „СРОК НА ГОДНОСТ“, последвани от днешната дата.

Благодарим на всички автори, които вложиха труда и времето си, за да участват в конкурса! Поздравления на победителите и отличените.

Новата тема е… РИТУАЛ

Темата за месец септември е „Ритуал“. В разказите ви може да става дума за сватба или погребение, радост или тъга, за прогонване или за призоваване на злото, съществуват стотици ритуали, които варират от народ до народ и от човек до човек. Разкажете история на ужасите в две изречения, вдъхновена от ритуал или празник.

Разкази се приемат като коментар под съответния пост във фейсбук страницата или на имейл stra666en.razkaz@gmail.com.

Най-злокобната история ще получи за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД! Тя и още четири разказа ще бъдат публикувани в българското онлайн списание за научна фантастика SciFi.bg.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата