stra6en razkaz

Победители и нова тема за „Страшен разказ в две изречения“

42 разказа бяха изпратени през април, надяваме се на още повече с новата тема за май.

Време е да обявим победителя в конкурса „Страшен разказ в две изречения“ за месец април! Голяма радост ни донесоха 42-та разказа, които бяха представени от 24 автори, много от които участват за пръв път! Имаше много интересни идеи с добро изпълнение.

В крайна сметка победителят е разказ, получен по мейл. Победителят е:

Радослав Демиров

Скъпо дневниче,
Гостите много харесаха вечерята, като няколко от тях не пропуснаха да отбележат, че жена ми е щастливка да има до себе си такъв мил и грижовен мъж и най-вече невероятен готвач, както и че тя щеше да съжалява, че е пропуснала една невероятна вечер. Не подозираха, че тя беше оставила по нещо от себе си във всеки елемент от менюто.

Тъй като е създадал завършен сюжет и е успял да го побере в необходимия лимит, господин Демиров получава за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Другите разкази, които направиха особено силно впечатление и оформят топ 5, са:

Ralica Babakova

„Млъкни, Млъкни,Млъкни!!!- си повтарях докато нещо във врата ѝ не изхрущя.
Но, скъпо Дневниче, защо все още не млъква, мисля че беше грешка да я скрия под леглото си….

Зорница Иванова

Скъпо дневниче, гледах огъня в камината с часове и се наслаждавах на аромата на горяща човешка плът.

Горица Маджарска

Между твоите корици споделям тайните си с десетки души…
Послепис: … сред всичките им кръвни групи открих, че най-хубав е почеркът ми, когато пиша с нулева отрицателна.

Радина, 10 г.

Скъпо дневниче, откакто влязох в „Старата крепост“ мисля, че полудявам… Сякаш проимах вълчи зъби и нрав, писна ми всяка сутрин да се събуждам с окървавени ръце.

 


Честито на печелившите, благодарности за всички участвали!

А сега, новата тема за месец май! Тя е:

Нощна смяна

Нощните смени могат да бъдат истинско изпитание! Те често объркват ритъма сън-бодърстване. Ако човек не успява да се наспи денем, умората започва да се натрупва и в един момент системното недоспиване може сериозно да обърка възприятията, мисленето, дори да доведе до халюцинации… Всичко това, съчетано с тъмнината, продължителното време в самота и склонността на мозъка да „вижда“ неща, които не са наистина там, е повече от предпоставка за страшни ситуации. И все пак, за всичко може да се намери напълно рационално обяснение, в тъмното няма нищо страшно, всичко е само игра на ума… или не?

Разкажете как премина вашата нощна смяна в две изречения или по-малко като коментар под поста във фейсбук страницата или на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.

Най-бруталната трудова злополука ще получи за утеха книга от най-новите издания на Издателска къща БАРД! Тя и още четири разказа ще бъдат публикувани в българското онлайн списание за научна фантастика SciFi.BG.

Нека сънуването с отворени очи да започне!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата