stra6en razkaz

Победителите от декемврийския Страшен разказ в две изречения

„Сън в съня“

Дойде време да обявим победителите от четвъртото издание на Страшен разказ в две изречения. Темата беше „Сън в съня – страшен разказ, посветен на света под затворените очи и изкривеното отражение на най-дълбоките ни страхове и емоции“. Зарадвахме се на 21 предложения! Както винаги, имаме един голям победител и четирима отличници, като ще ви запознаем и с петте разказа!

Победителят е:

Богдана Калъчева

Металическият звук на алармата прозвуча зловещо в тясното помещение на криокамерата. Това беше третият, по протокол последен, опит за събуждане на пътник № 361 – следваше изваждането му от базата данни и официалното му обявяване за мъртъв.

Останалите отлични предложения са:

Динко Д. Давидов

– Здравей, Хипнос, надявам се, че ще ми донесеш сладки сънища!
– Съжалявам, но ме бъркаш с брат ми, казвам се Танатос!

Kalin Ivanov

Отново сънувам, че съм в горещия и пълен със серни изпарения затвор в Ада. Уродливи демони с остри зъби и нокти, с копита и с люспеста змийска кожа разкъсват плътта ми, смеейки се зловещо и повтарят безспир, че това е реалността, а животът ми е сън.

Станислав Колев

Като дете Борис четеше книги за осъзнато сънуване, пътувания в сънищата до други измерения и срещи с опасни същества, които могат да ти дадат успех и щастие в света на будните, но в замяна изяждат душата ти когато умреш. Вече на тридесет години той отдавна не се интересуваше от това, когато един ден осъзна, че животът му се беше подредил твърде гладко, а всяка негова мечта, дори най-абсурдната, се беше сбъднала – инстинктивно се хвана за гърдите и се зачуди дали не беше сключил сделка за душата си.

Ivaylo Nichaev

Рихард се събуди малко след три сутринта от невъобразимото трополене на горния етаж: сякаш голямо куче тичаше от единия край на апартамента до другия, отново и отново, и чаткаше с големи нокти по пода (крайно странно, предвид факта, че над него не живееше никой). Навъсен, скочи от леглото си, като залитна леко, излезе в коридора и се ослуша: първоначално тропането престана, но после започна със същата сила и настървеност, но странното е, звукът не беше от тропане по пода горе, а от тичане по тавана в апартамента на Рихард…

Благодарим на всички за участието и за интересните разкази! Останалите 16 можете да прочетете във фейсбук страницата на „Страшен разказ в две изречения“. Темата за януари ще бъде обявена съвсем скоро!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата