princess-leia-stormtroopers-high-definition-star-wars

Почина Кари Фишър

Принцеса Лея се пренесе в една далечна, далечна галактика.

Вчера Кари Фишър, актрисата зад емблематичната Принцеса Лея в „Междузвездни войни“, е починала. Проблемите със състоянието й започнаха в петък, когато тя получи инфаркт по време на полет. Била е съживена от един от пътниците в самолета, а след това откарана в болница в критично състояние, но явно лекарите не са успели да се преборят за живота й. Така звездата почина само на 60 години.

Кари Фишър е известна за мнозина не само като Принцеса Лея, но и като писател. Освен че се е появявала и в други кино продукции, тя е редактирала и редица сценарии. Двете й биографични книги пък са спечелили читателите с бруталната си откровеност и силната саморефлексия, включително относно миналите й зависимости, психическото й здраве и връзката й с Харисън Форд отпреди 40 години. Въпреки всички неприятности, през които е минала, Кари Фишър излезе от трудните си периоди по-силна и обичана.

Звездната й кариера й е била предначертана още с раждането – дете на актриса и певец, които са се развели когато тя е била на две годинки, Фишър е отраснала в Бевърли Хилс, а е стъпила за първи път на сцена още на 15. Ролята на Лея е едва втора в живота й, но става емблематична за силните борбени жени, отдадени на добра кауза.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Що се отнася до ролята й в „Междузвездни войни: Епизод VІІІ“, слуховете твърдят, че тя е завършила снимките, така че кончината й няма да повлияе особено на филма. Не е известно обаче какво се случва с Принцеса Лея накрая – дали сценаристите са планирали това да е последната й поява, или са искали да я ползват и за Епизод ІХ. Срокът за изготвяне на сценариите за деветата серия е пролетта на 2017 г., а в началото на годината са планирани и презаснемания, така че екипът на Лукасфилм има време да напасне нещата и да измисли как да отдаде почит на актрисата по подобаващ начин.

След поредица от неприятни кончини на известни и вдъхновяващи личности през 2016 г. можем само да се надяваме че следващата година ще бъде по-добра. Нека Силата бъде с Кари Фишър.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата