1 коментар
lance reddick fringe

Почина Ланс Редик

Актьорът от Fringe, Lost, Resident Evil и American Horror Story вече не е сред нас.

Изображение с име: lance reddick lost
Ролята на Матю в Lost е първата по-осезаема фантастична такава на Ланс Редик. Тя му отваря много врати за кариерата по-нататък.

Ланс Редик, актьор с над 100 роли във филми, сериали и игри, е починал на 60-годишна възраст от естествени причини.

Той е най-популярен с ролите си в The Wire и John Wick, но е допринесъл значително и в нашия жанр. Най-актуалната му роля беше тази на Албърт Уескър в сериала „Заразно зло“ – доста тъпа и злополучна продукция, но всички са съгласни, че играта на Ланс Редик извиси сериала и беше най-добрият елемент в него. Иначе сме го гледали като Папа Легба в „Зловеща семейна история“, Джефри Тетазу в „Разузнаване“, Филип Бройлс в „Експериментът“, Матю Абадън в „Изгубени“ и др. На кино го гледахме като Гийермин в „Годзила срещу Конг“, а в края на март ще излезе и „Джон Уик 4“, в който той отново ще играе хотелиера.

Озвучавал е персонажи в много анимации (Batman Unburied, Castlevania, Ducktales, Rick and Morty) и видео игри като Destiny, Destiny 2 и съответните DLC-та, Horizon Forbidden West и др.

Редица холивудски звезди изказаха съболезнования на приятелите и семейството му. Джеймс Гън написа: „Ланс Редик беше невероятно добър човек и невероятно талантлив актьор. Къса ми се сърцето. Изпращам любов на цялто му семейство и всичките му приятели и сътрудници“. И ние се присъединяваме към това изказване.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата