lafayette

Почина Нелсън Елис

Лафайет от „Истинска кръв“ вече не е сред живите.

Изображение с име: nelsan-ellisНелсън Елис, известен най-вече с ролята си на Лафайет в сериала на HBO True Blood, е починал вчера на 39-годишна възраст от сърдечна недостатъчност. Новината обяви неговият агент, Емили Герсън Сейнс. Кончината идва изненадващо за феновете и колегите на актьора, тъй като досега не е било известно той да има животозастрашаващи проблеми със сърцето и е твърде млад за подобен край.

Нелсан завършва престижното училище за изкуства Джулиард, където се запознава с неговата бъдеща колежка в „Истинска кръв“ Рутина Уесли. Първата му по-сериозна роля е в сериала The Inside, където заедно с Рейчъл Никълс, Адам Болдуин, Питър Койоти и др. формират екип за борба с особено опасни престъпления. Най-известен става с ролята си на Лафайет в True Blood, където получава признание за позитивната репрезентация на хомосексуален готвач (самият Елис не е гей, има жена и син, но подкрепя гей браковете). В книгите, на които се базира сериалът, персонажът умира рано, но добрите отзиви за Елис карат Алан Бол да запази героя до самия край. Лафайет преживява сблъсъци с вампири, шейпшифтъри, вещици, духове (духове на вещици) и какво ли още не.

HBO пуснаха прессъобщение, в което обявяват: „Много сме натъжени от новината за кончината на Нелсън Елис. Нелсън отдавна е член на нашето семейство, а революционното му представяне на Лафайет ще се помни с обич в наследството на „Истинска кръв“. Нелсън ще ни липсва, както и на всичките му фенове.“

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата