Hulu

Поръчаха 2 нови сериала

Snowpiercer официално е поръчан за цял сезон, а Hulu ще си прави хорър антология.

Хорър антологиите стават все по-модерни. Откакто FX удариха джакпота с American Horror Story, те се появяват къде ли не. Syfy направи своята Channel Zero, Amazon си поръча цял сезон на Lore, HBO се захвана с Lovecraft Country, а Hulu вече работи по Castle Rock. Последните споменати обаче не смятат да се задоволят със само един опит в жанра.

Вчера Hulu обявиха, че са сключили сделка с Blumhouse Television, която „тотално да преобрази начина, по който компанията предлага оригиналното си съдържание“. За справка, Blumhouse са хората, които правят кинохитове от сравнително евтини хоръри – „Коварен план“, „Заклинанието“, „Честита смърт“ и др. подобни. Идеята е да се направи хорър-сериал с 12 епизода, на който всеки епизод да разказва различна история с различни герои, но между тях все пак да има някакви общи елементи, които да ги свързват. Вместо да се следва установения от Netflix модел, при който целият сезон се пуска наведнъж, Hulu ще опита да пуска по една серия на месец. Така всеки епизод ще бъде събитие сам по себе си, а моделът на binge-гледане, при който зрителите гледат от първа до последна серия без прекъсване, ще бъде нарушен. На сценаристите ще бъде дадена свобода да творят както пожелаят, но също така скромен бюджет и кратки срокове. Първата серия на все още ненаименования сериал ще бъде готова през октомври.

Изображение с име: snowpiercer

Междувременно традиционната телевизия все още предлага интересни проекти. TNT, която още преди време обяви, че работи по телевизионна адаптация на комикса и корейския филм „Снегоразбивач“, е одобрила пилотната серия и е поръчала пълен сезон. Snowpiercer е независимо продуциран филм на Бонг Джоон Ху от 2013 г. с много похвали и доста интересен състав – Крис Еванс и Тилда Суинтън се открояват сред главните роли. Историята сега ще бъде пресъздадена от Дженифър Конъли, Давийд Дигс, Мики Съмнър, Сюзан Парк, Бенджамин Хей, Саша Фролова, Кейти Макгинес, Алисън Райт и др. Идеята е сериалът да остане верен на шантавата атмосфера от филма и да запази много от елементите му, но да разшири вселената му. Според телевизията „научната фантастика е перфектният жанр за изследване на теми като раса, класа, пол и природни ресурси с провокативна и вълнуваща история“. Ако не сте гледали филма, в него става дума за влак, който постоянно се движи из замръзналата пустош, в която се е превърнала Земята. Докато бедните са натикани в последните вагони да ядат кайма от хлебарки, богаташите се ширят из предните. Възможно е сериалът да е готов още за тази есен – ще бъде интересно да видим как точно са направили от тази нетолкова благодатна концепция цял сериал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата