1 коментар
legion 71431

Поръчан е пилот за „Легион“

SyFy ще развива Legion като сериал. Сюжетът ще ни пренесе 25 години в бъдещето, след събитията от филма.

Тази пролет ви разказахме за новите идеи за сериали на телевизия SyFy. Вече имаме новини за един от тях, който преминава в следващата фаза – пилотен епизод. Става дума за сериала-разклонение от филма „Легион“ с Пол Бетани.

Ако сте забравили, във филма ставаше дума за Деня на страшния съд – Раят нападна Земята и сложи край на нашия свят, но един ангел (Пол Бетани) заложи живота си, за да спаси неродено бебе – бъдещия избавител на човечеството. Сериалът ще продължи историята 25 години по-късно. Пилотният епизод ще се казва Dominion (най-вероятно това ще бъде и името на самия сериал) и ще разкаже историята на млад войник, който осъзнава, че държи ключа за края на войната между ангелите и хората. Режисьор, ко-сценарист и изпълнителен продуцент ще бъде Скот Стюарт, който направи и Legion.

Филмът не беше най-големият успех, макар че успя да си избие парите – заработи 40 милиона долара при 26 бюджет. Критиците обаче не намериха причина да го похвалят и като цяло „Легион“ мина незабелязано.

legion gabriel Syfy Orders TV Pilot Based on Legion Film

Това обаче не означава нищо – телевизията е нов старт за идеята и може именно там тя да проработи. Спомнете си „Бъфи – убийцата на вампири“, която започна като долнопробен филм и стана култов сериал. Бонус е и това, че в момента няма друго такова нещо по телевизията, макар че може би ще има паралели с „Падащи небеса“ и „Живите мъртви“, при които отново мястото на събитията е постапокалиптичния ни свят.

От друга страна, нека не забравяме, че става дума за телевизия SyFy. Не че тя няма хитови сериали, но тя е известна с многото правила, ограничаващи сценаристите. Оригиналността не е на почит в техните продукции и едва ли точно Dominion ще промени това. Бюджетите им също не са кой знае какви (вижте качеството на анимациите в „Дифайънс“). Така че този проект определено има и доста пречки за преодоляване.

Въпреки всичко, идеята продължава да звучи интересно и стискаме палци на Скот Стюарт да направи един хубав и успешен сериал!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата