3 коментара
Bright-Netflix

Потвърдено е продължението на Bright

Уил Смит и Джоел Едгъртън ще се завърнат, въпреки негативните реакции на първия филм.

В края на декември Netflix пусна дългоочаквания си филм „Ярко“ на сайта си. Стрийминг гигантът похарчи над 90 милиона долара за продукцията и взе решение да поръча втора част още преди премиерата на първата. За нещастие, критиците разпердушиниха Bright заради объркан сюжет, зле разработени герои, неадекватен социален коментар и липса на оригиналност. Така втората част беше поставена под въпрос. Netflix обаче официално обявиха (не без съответната доза хумор), че планът си остава, а Уил Смит и Джоел Едгъртън ще се завърнат в ролите си.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Дейвид Айер отново ще е режисьор, но Макс Ландис няма да е сценарист – против него бяха отправени обвинения за сексуален тормоз. Ситуацията е сравнително нестандартна и в друг аспект – Уил Смит много рядко се завръща в стара роля, колкото и да е била успешна тя. Фактът, че той отново ще играе ченге във фентъзи свят, означава че или работата много му харесва, или Нетфликс изсипват достатъчно много пари върху него.

Причината за това решение е високата гледаемост. Хубав или не, филмът е бил гледан от 11 милиона абоната за първите си три дни онлайн. Данните не идват от Netflix, които почти никога не разкриват такива, а от Nielsen – агенцията, измерваща рейтингите на телевизиите в САЩ. Възможно е част от тези зрители да са дали шанс на филма заради изключително негативните ревюта, за да видят колко зле може да е, но успехът пак си е сериозен. Дали ще се повтори и за Bright 2, предстои да видим.

Докато чакаме да разберем кога ще е готов вторият филм, нека да научим повече за историята на магията…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата