headlander

Приземете главата си с тази ретро-игра

Headlander излиза в края на юли, но е издържана в стила на фантастиките от 70-те години.

PlayStation пусна интригуващ трейлър за предстоящата нова игра на Double Fine и Adult Swim Games – Headlander. Тя изглежда меко казано странно не само поради избора си на визия и стил, но и заради концепцията си. Играчът ще влезе в ролята на глава, която лети из космическа станция и се бори с изкуствен интелект, поробил човешката раса. Подобна е на платформъри като Castlevania и Metroid (които са дали име на целия поджанр – Metroidvania), но доста по-странна:

Бутон за зареждане на YouTube видео

По описанието на главния си разработчик, Крис Джонстън, „в началото на играта избираш между три различни глави, като които да играеш. С тях трябва да разкриеш мистерията на това кой си ти и защо си последният човек във вселената. За щастие, можеш да приземяваш главата си върху най-различни неща – хуманоидни граждани, тела на „овчари“, кучета-роботи, оръдейни кули, компютърни терминали, прахосмукачки и какво ли още не. В шлема ти звучи гласът на Ърл, който много ти помага и те ориентира в зоните, които изследваш, както и за начините да ъпгрейднеш главата си. Хардуерните обновления са по избор на играча, и по-конкретно начина, по който той иска да се бие – дали иска да се хвърля с главата напред или да се крие и стреля с повече прецизност иззад укреплението си. Възможно е и да се оборудва с щит, който рефлектира вражеските изстрели обратно към враговете.“

Headlander излиза за PS4 и PC на 28 юли, когато ще бъде предложена на любителите на странните игри с ретро сайфай визия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата