zombieland

Провал за „Зомбиленд“ сериала

След неуспешен прием на пилотния епизод, Amazon се отказаха от поръчка на цял сезон.

За огромно съжаление на всички, които очакваха сериала по култовия хит „Зомбиленд“, той няма да бъде направен. Пилотният епизод, пуснат от Amazon, беше буквално намразен от болшинството зрители и няма да прерасне в сериал.

Новината определено е изненадваща, предвид интереса, който този проект предизвика. Създателите на филма Zombieland направиха и пилота, а Amazon осигури достатъчно предпоставки за успех. Но тогава защо се получи така?

Първо, трябва да отбележим, че решението за отказ от сериала е по-скоро на феновете, отколкото на продуцентите. Amazon пусна 14 различни пилотни епизода на сайта си, а зрителите имаха възможност да избират кой да гледат и да оценяват. За разлика от мъглявата система с рейтингите, която определя програмите по телевизията, тук измерването на зрителските интерес и задоволство са много по-точни. Взети са предвид коментарите, оценките, броя показвания, а също и аналитични показатели като това какъв процент от хората са изгледали епизода до края, какъв процент от хората са споделили епизода в социална мрежа и др.

Изображение с име: ZOMBIELAND-TV-Series-600x372

Е, очевидно хората харесаха други пилоти много повече от „Зомбиленд“, за когото ревютата са предимно отрицателни. Основната причина за това е изборът на Рет Рийс да запази оригиналните персонажи и в сериала, но да смени актьорите. Повечето фенове се обявиха против решението му още преди епизодът да е излязъл и не са променили позицията си дори след това. По този повод Рийс пусна в туитъра си следното: „Съжалявам за всички, които работиха по проекта. Никога няма да разбера целия хейт, който пилота получи от страстни фенове на филма. Вие, момчета, успяхте в това да провалите сериала.“

Разбира се, това не е единствената причина. Според мнозинството, пилотът просто не е бил достатъчно добър, за да получи цял сезон. Сюжетът веднага се метна в романс между Колъмбъс и Уичита, който се оказа неразбираем и дошъл от нищото за тези, които не си спомнят филма (да не говорим за тези, които не са го гледали), а актьорите твърде много се опитваха да имитират Уди Хареслъс, Джеси Айзенбърг, Ема Стоун и Абигейл Брезлин, от което пострада собствената им игра.

Конкуренцията сред другите пилоти също е била голяма, макар нито един от тях да не е бил фантастичен.

Стискаме палци на Рет Рийс да се съвземе и да намери друг начин да ни върне в своя увеселителен зомби-парк.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата