1 коментар
Razboinici tt

Разбойническа антология от каймака на жанра

Джордж Мартин е съставител на фентъзи антология с разкази от Джо Абъркромби, Нийл Геймън, Патрик Ротфус и много други.

Четете внимателно и започвайте да пестите пари от закуски, защото на пазара има нещо, което, ако сте фен на фентъзи жанра, трябва да притежавате – сборник с разкази от някои от най-актуалните в момента писатели. Съставител е Джордж Р. Р. Мартин, който сам взима участие с разказ от света на „Песен за огън и лед“! Изданието е на „Сиела“ и е с твърди корици.

Razboinici cccЛоши момчета и момичета. Негодяи, мошеници, измамници, нехранимайковци, крадци, изменници и вагабонти. Хитреци, съблазнители, изкусители, използвачи, фалшификатори, позьори, авантюристи… негодници. Те са познати с много имена и се появяват отново и отново във всякакви истории, във всички литературни жанрове, в митове и легенди от всички краища на света.

Те са децата на Локи от скандинавските саги и братята на Койота от индианските приказки. Понякога са герои, друг път – злодеи. Но най-често са нещо по средата, в различни нюанси на сивото. А то, както знаем е много по-интересно от черното или бялото.

В тази книга ще намерите 21 оригинални истории. Жанровете се преплитат и са много различни – фентъзи, фантастика, трилър, хумор и криминале. Самият Джордж Мартин предлага чисто нова история от света на „Песен за огън и лед”, в която разказва за един от най-големите разбойници в историята на Вестерос.

В антологията участват още Джилиан Флин, Джо Абъркромби, Нийл Геймън, Кери Вон, Патрик Ротфус, Скот Линч, Чери Прийст, Гарт Никс и Кони Уилис, както и други майстори на перото.

Предполагаме, че някои от разказите са написани от любимите ви автори; други са от писатели, за които (все още) не сте чували. Надяваме се, че докато стигнете до края на „Разбойници“, някои от последните ще са се превърнали в някои от първите.

Със сигурност ще се забавлявате, но внимавайте. На героите в „Разбойници” не бива да се вярва твърде много.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата