5 коментара
cobalt

Разклонението на „Живите мъртви“ направо с 2 сезона

Пилотният епизод Fear the Walking Dead толкова се е харесал на АМС, че направо са поискали сериала да се прави поне 2 години.

Краят на пети сезон за „Живите мъртви“ наближава, но вече се оформя ново начало. Преди време ви съобщихме, че се подготвя разклонение на супер успешния зомби-сериал, а днес вече знаем, че телевизията-продуцент му има пълно доверие да се превърне в следващия хит.

Новият проект ще се развива във вселената на The Walking Dead, но ще е с други герои и ще се развива в началото на зомби-апокалипсиса в Лос Анджелис. Все още няма официално заглавие, но в медиите циргулира Cobalt, а името на пилотния епизод вероятно е Fear the Walking Dead.

Първият сезон ще се състои от 6 епизода, също като при сериала-майка, а количеството епизоди във втория вероятно ще зависи от успеха на първия. Тоест, сигурно е, че втори сезон ще има, просто не се знае колко ще е дълъг. Премиерата вероятно ще бъде през късното лято, вероятно малко преди началото на шести сезон на „Живите мъртви“ през октомври.

the-walking-dead-spinoff

Горе и долу виждате и първите кадри от разклонението – на тях виждаме Клиф Къртис, Шон Кабрера и Ким Дикенс като учители и психолози в нападнато от зомбитата училище. Те са се натъкнали на (не)мъртвец, което може би им е за сефте, но не и на нас като отколешни фенове на жанра.

Президентът на АМС Чарли Колиер е един от хората, отговорни за ранната поръчка на втори сезон: „Заели сме се отговорно със задачата да сътворим достоен придружител на сериал №1 по телевизията. От самото начало на „Живите мъртви“ хората ни питат какво е ставало по други места по време на зомби-апокалипсиса, как са изглеждали нещата, когато светът се е сринал. С този нов сериал ще разберем. Робърт Киркман, Дейв Ериксън и техният екип сценаристи, продуценти, актьори и специалисти са създали нещо наистина забележително и отличително.“

Създателят на проекта, както и на първоначалния сериал и комикса зад него, Робърт Киркман, казва следното: „Чувстваме се овластени от тази поръчка за два сезона, сериозна заявка за доверие от страна на телевизионния ни партньор АМС. Лично аз приемам това за знак, че те вярват, също като нас, че сме постигнали целта си да създадем нещо оригинално, да почетем първия сериал и да разширим света на „Живите мъртви“, като едновременно с това кажем и нещо ново чрез тази история. Много съм благодарен, че имаме възможност да разкажем тази история и да покажем на хората, че тепърва започваме да показваме това, на което сме способни с The Walking Dead.“

the_walking_dead_companion_unit

Няма спор, „Кобалт“ (ако това име си остане) ще се гледа. Сериал за началото на зомби-епидемията определено звучи като нещо интересно, дори и без да носи марката „Живите мъртви“ зад гърба си. Всъщност, единственият проблем може да се окаже именно тя. Феновете на сериала вече са свикнали със света, населяван от зомбита, дори да не са видели първоначалното му развитие, и една дълга експозиция би била по-скоро излишна. Бродещите дори вече са леко скучни, The Walking Dead отдавна установи, че основната заплаха в този свят не са немъртвите, а живите. Също така, „Живите мъртви“ не се слави като най-динамичния сериал на света, така че ако ни чака още едно шоу, в което ще се случват по 2 неща на 3 епизода и героите тепърва ще се учат на това какво е зомби/бродещ по цели сезони, то това може и да ни дойде в повече.

От друга страна, зомбитата винаги са плюс, а формулата с малко събития и много драма доказано работи. Нещо повече, поръчката за два сезона е обнадеждаваща, а коментарите от продуцентите за нивото на пилотния епизод загатват за нещо наистина ново и качествено, така че нещата засега изглеждат по-скоро ярки и оптимистични. Стискаме палци разклонението да се окаже дори по-добро от първоизточника!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата