red dwarf

Red Dwarf започва снимки през Ноември

Десетият сезон на научно-фантастичния ситком ще се излъчи през 2012.

Изображение с име: red_dwarf
Дани Джон-Джулс (най-вдясно) потвърждава, че "Червено джудже" се завръща в ефир.

Съвсем скоро ще започнат снимките на новите епизоди на „Червено джудже“. Това потвърди актьорът Дани Джон-Джулс, който играе Котката във великобританската ситуационна комедия. Снимките ще се направят пред жива публика, което ще върне смеховете и атмосферата от старите епизоди. През 2009 Red Dwarf излъчи три специални епизода „Обратно на Земята“, които съставиха девети сезон, но при тях нямаше жива публика и това липсваше на телевизионната такава.

„Връщаме се към първоначалния си формат по очевидни причини,“ казва чернокожият актьор. „Ритъмът на работа, когато си пред жива публика, е различен. Винаги има известно притеснение, че ще объркаш най-добрия майтап пред публиката. В такива моменти мъжете се отличават от момчетата.“

За разлика от старите 8 сезона, които се излъчваха в периода 1988-1999, новите 6 епизода от по 30 минути няма да се излъчат по BBC, а по по-скромния Dave. Джон-Джулс обяснява факта с това, че по националната телевизия има повече конкуренция и по-малко публика за тях. „Но все пак сме щастливи – в края на крайщата хората ще решат дали да ни има или не. Ако един сериал привлече три и половина милиона зрители за кабелна телевизия, то решението дали да ни подновят няма да е много сложно.“

„Червено джудже“ не е излъчван в България и винаги е имал проблеми с продукцията, но недотам многобройните му фенове винаги са били негови страстни поддръжници, колкото и стар да е сериалът. Но така беше и с друг сериал от Великобритания – „Доктор кой“, преди Ръсел Т. Дейвис да го възроди и да го направи световен хит през 2005. А „Червено джудже“ има и допълнителен бонус – специалните епизоди през 2009, които пожънаха неочакван успех. Някъде през 2012 ще разберем дали Red Dwarf ще успее да си върне старата слава или е било по-добре да си остане само хубав спомен от края на ХХ век.

Един от най-смешните моменти в сериала можете да гледате по-долу. В него холограмата Римър държи последния човек Листър, андроида Крайтън и Котката в изолация, защото може да са прихванали опасен вирус, който кара жертвите си да полудяват.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата