2 коментара
Film Review Alien: Covenant

Ридли Скот и Ноа Хоули правят сериал по „Пришълеца“

Сюжетът ще се развива на Земята в недалечното бъдеще.

Изображение с име: alien_from_the_movieНа новите филми, свързани с „Пришълеца“, не им провървя – „Прометей“ ставаше, но разочарова мнозина от дългогодишните фенове, а „Пришълецът: Завет“ направо ги ядоса (макар и нашият отзив да не е толкова негативен). Ридли Скот си мечтае да направи поне още един филм, но скоро едва ли ще му се удаде възможност. За сметка на това, телевизията отдавна е готова да приюти следващ проект от франчайза. И именно това ще стане!

Разработва се сериал по „Пришълеца“, като Ридли Скот работи активно по него, а за главен сценарист е взет Ноа Хоули. Телевизията, която инвестира в проекта, е FX – специализирана в хоръра и известна със сериали като „Зловеща семейна история“, „Синове на анархията“, „Фарго“, „Заразата“ и мн. други. Хоули пък отдавна ни се е доказал с шантавия си сериал по едноименния комикс „Легион“, който, впрочем, се излъчваше по същата телевизия, както и с „Фарго“. Самият Скот тази година отново влезе в новините със сериала си „Отгледани от вълци“ по НВО. Онлайн сериалът ще се пуска по Hulu.

Все още сериалът по „Пришълеца“ е на много ранен етап от развитието си и почти нищо не се знае за него. Единствено е обявено, че ще се развива в близкото бъдеще и на Земята. С други думи, вероятно ще бъде предистория със събития, по-ранни от тези дори в „Прометей“, а пришълец няма да има или поне не във формата, в която го познаваме. От друга страна, сериал „Пришълеца“ без пришълец трудно би могъл да оправдае съществуването си, така че сигурно дядо ни Ридли ще намери начин да разводни още повече митологията от филмите до момента, само и само да вкара титулярното чудовище в сюжета. Продуцентите целят сериалът да смеси „класическият ужас от първия филм и безмилостния екшън на втория филм“.

Ще бъде интересно да видим какво ще измислят двамата творци, както и по какъв начин ще стигне сериалът до България. Много е възможно да го вземе телевизия Fox, която излъчи немалко сериали на FX и Hulu през последните години.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата