2 коментара
fassbender-prometheus-188522

Ридли Скот все пак не е забравил за Прометей

Нов пролог към „Пришълецът: Завет“ разкрива част от съдбата на Елизабет Шоу и Дейвид.

Очевидно е, че Alien: Covenant е филм, който, като фенове на фантастиката, ще гледаме със сигурност. Въпреки това, имахме някои притеснения за него – че няма да бъде достатъчно свързан с „Прометей“, че героите ще си останат също толкова тъпи, колкото тамошните… Е, за второто все още имаме лоши очаквания, но поне за първото започваме да се успокояваме. Причината – Нуми Рапас най-после се появява в промоционален материал, а именно пролог към „Пришълецът: Завет“, в който виждаме какво се случва с нея и Дейвид след събитията от края на Prometheus:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Явно е, че двамата са оцелели и са успели да подкарат кораба на Инженерите към родната им планета. Нещо повече, развили са специална връзка помежду си – Елизабет отново съединява тялото на андроида с главата му, а той й рисува портрет. Последният кадър, който виждаме, е с Елизабет, която ляга в хибернация, за да не старее по време на дългия път. Тук остава отворен въпросът дали изобщо някога ще се събуди или историята й ще свърши дотук (на Скот няма да му е за сефте да отпише свои герои по този начин).

При Дейвид обаче нещата изглеждат малко по-ясни и тук май навлизаме в спойлер територия, така че не четете повече, ако не искате да си разваляте изненадата. Оказва се, че дългото време, прекарано в самота на кораба, оказва неприятен ефект върху съзнанието му. Както се вижда от бърз кадър във виетнамската реклама по-долу, който вече може да бъде лесно разкодиран, Дейвид пуска бомби с черната гадост на планетата на Инженерите. Тоест, той и Елизабет изобщо не се запознават с тях, а направо ги изтребват. Или пък ги превръщат в расата на Пришълците, което е още по-лошият вариант.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът на „Завет“ ще последва нова група герои, които пристигат на същата планета с цел да я колонизират след като са се развили въпросните събития. Те очакват рай, но ще намерят единствено Дейвид като извършител на геноцида. Интересно как ще се развият отношенията между него и новодошлите и дали андроидът не е изперкал тотално, та и той да ги подгони.

Разбира се, възможно е и всичко това да са заблуди за зрителите, а в крайна сметка да се окаже нещо друго. Важното е, че отново имаме причина да очакваме Alien: Covenant с нетърпение. Ще го дочакаме на 19 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата