resident evil 3 jill

Римейковете на Resident Evil 3 и Final Fantasy VII може да закъснеят за Европа

Заради карантините из континента и света, физическите копия на двете дългоочаквани игри вероятно ще се забавят.

Коронавирусът накара светът практически да спре. И въпреки че това вече започва да дава негативно отражение и върху геймърите (които би трябвало да са най-щастливи от необходимостта да си седят вкъщи и да не се виждат с никого), то остава далеч по-малко от това на феновете на филми и сериали.

Оказва се, че две игри, които чакаме от дълго време, вероятно ще се забавят още малко – поне на физически носител. Вчера Capcom пуснаха туит, че заради карантините е възможно европейските магазини да пострадат от закъснели доставки, включително дисковете с Resident Evil 3. Премиерната дата на играта остава 3-ти април, но за нас и другите европейци вероятно тя ще важи само за сваляне на играта от легални източници. Който иска да си я купи на диск, ще трябва да почака и да държи връзка с магазина, от който пазарува, за повече подробности.

За същото предупредиха и от Square Enix за Final Fantasy VII миналата седмица. Тази игра вече беше отложена веднъж, от 3 март за 10 април, за да бъде доизпипана. Тя вече би трябвало да е готова и няма да закъснява, но физическите носители за нея е вероятно да се забавят в Европа и Северна Америка.

Изображение с име: ff7

Макар римейковете на стари игри рядко да предизвикват такива вълнения, при тези двете си струва ситуацията да се следи отблизо. Миналата година римейкът на Resident Evil 2 се оказа най-добрата игра на 2019. Всичко добро от оригинала беше взето и разширено, много лоши елементи бяха пооправени, всичко това реализирано чрез прекрасна графика. За Resident Evil 3, която ще преизползва част от локациите на предишната игра, вече бяха пуснати вдъхновяващи трейлъри, както и демо, така че надеждите на феновете са големи.

Final Fantasy VII пък се смята за най-добрата, или поне една от най-добрите, от цялата поредица. Геймърите, прекарали време в Мидгар през 1997 г. отдавна чакат за такъв римейк.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата