star wars posledici

Роман свързва Star Wars VI и VII

На 18.12 излиза „Последици“ от Чък Уендиг, в който се разказва за събитията между шести и седми епизод на „Междузвездни войни“.

star wars posledici ccВ деня на официалната премиера на „Междузвездни войни: Епизод VІІ – Силата се пробужда“ изд. „Егмонт България“ пуска на пазара нов роман, ситуиран в емблематичната поредица. Чък Уендиг разказва за събития между шести и седми епизод на космическата сага, разкрива много тайни и загатва за събития от новия филм.

Група бунтовници, в капан на далечна планета, са единственото, което брани свободата на Галактиката от гнева на Империята.

Втората Звезда на смъртта е унищожена, Императорът и Дарт Вейдър вече ги няма, но войната съвсем не е към края си.

Уморена от битки, бунтовницата Нора Уексли избира грешния момент да потърси мир у дома – на планетата Акива. Точно там се събират оцелелите имперски сили и се готвят за сразяваща контраатака. Но не са включили в сметките си нея и новите й съюзници – синът й, който е технически гений, един забрак ловец на глави и един дезертьор от имперската армия. Те са готови на всичко, за да спасят пленения бунтовник Уедж Антилс и да сложат край на потисническото управление на Империята веднъж завинаги.

Чък Уендиг е писател, сценарист и гейм дизайнер. Той е автор на множество романи, включително Blackbirds, Atlanta Burns, Zer0es и тийн поредицата Heartland. Освен това е сред сценаристите на краткия филм Pandemic и на номинирания за награда „Еми“ документален филм Collapsus. Понастоящем живее в Пенсилтъки с жена си, сина си и червеното си куче.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата