4 коментара
sali griin

Сали Грийн в България

Авторката на поредицата „Полулош“ ще се срещне с българските си почитатели.

Изображение с име: polulosh cccСветовноизвестната британска писателка Сали Грийн, автор на триумфалната поредица „Полуживот”, пристига в България по покана на издателство „Колибри” и „Варна Лит 2017“ – детски и младежки литературни дни. Тя ще окаже чест на българските почитатели на Натан Бърн, един от най-противоречивите тийн герои, чиито приключения постигнаха сензационен отзвук в цял свят.

На 30 май от 18:30 ч. Сали Грийн ще представи лично поредицата в „Хеликон България” – София, бул. „Цар Освободител” 4. Вход свободен!

Трите романа – „Полулош“ (нашето ревю), „Полудив” и „Полуизгубен”, вече са преведени на над 50 езика, включително и на български! „Уолстрийт Джърнал“ определи Натан като „пленителен антигерой”, а „Ю Ес Ей Тудей“ написа: „Толкова свежа идея…, налице са всички шансове читателите да се връщат пак и пак към този магьоснически свят, който, нека признаем, не е и наполовина лош”.

В съвременна Англия Бели и Черни магьосници тайно съжителстват с хората. Антагонизмът на доброто и злото е стар като света и клетият Натан е негова жертва. За едните е полудобър, за другите полулош. Всички го преследват, третират го като някаква аномалия, защото е плод на забранената връзка между Бяла вещица и Черен вещер… За разлика от легендарния Хари Потър, Натан не е изтъкан от добродетели, но не е и злодей. У него съжителстват и добро, и зло, които са в непрестанна битка за надмощие.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата