gabrovo 2012 sreshta

Сбирка на магьосници в Габрово

На 31 март и 1 април ще се проведе Магична среща „Златна Котка“ – Габрово 2012

Изображение с име: magicianЗа габровци има няколко лафа – според единия, там са много забавни, а според другия – са големи скръндзи. Тази година общината ще се опита да изгради нов имидж на своите граждани – на хора, които разбират от магия!

На 31 март и 1 април община Габрово и Българска Магична Асоциация – Сенко организират Магична среща 2012 – Габрово „Златна Котка“. На събитието са поканени най-добрите фокусници от България и света, които да забавляват себе си и простосмъртните посетители. Сред всички проявили се ще се избере един, който да получи титлата „най-добър български магьосник“. Идеята е тази награда да се превърне в равносилна на „Икар“ за артистите, а събитието да се провежда всяка година.

В двудневната програма са предвидени още лекции и семинари на световно признати магове от Великобритания, Испания, Сърбия и България. Посетителите ще могат да гледат и да участват в различни представления и състезания за умело представяне на фокуси, да присъстват на тричасов галаспектакъл с магьосниците, както и да посетят магичния базар за професионален фокуснически реквизит.

1 април, освен като денят на шегата, е известен и като професионалният празник на фокусниците. Датите се падат събота и неделя, така че нищо не пречи, ако времето е хубаво, да се разходим до Габрово и да видим какво могат нашите фокусници. Интересът към техните представления позамря през последните години, но в края на миналия век хора като Сенко и Астор събираха доста зрители. Само внимавайте по време на посещението ви някой магьосник да не превърне приятелката ви в жаба, защото после ще трябва да я целувате, за да й върнете нормалния вид.

http://www.youtube.com/watch?v=oXQFZ1pcRqA

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата