the stand

„Сблъсък“ на Стивън Кинг официално става на минисериал

CBS All Access са поръчали 10 епизода.

Изображение с име: sblysykПреди около година и половина ви информирахме, че се работи по това романът „Сблъсък“ на Стивън Кинг да бъде адаптиран за сериал. Е, работата явно е довела до добър резултат, защото CBS All Access официално са поръчали 10 епизода, които да екранизират съдържанието на книгата. The Stand (както е името на романа на английски) ще бъде минисериал, като снимките ще се проведат напролет.

Новината е обявена от самия Кинг и режисьорът и сценарист на проекта, Джош Бун. “Много съм развълнуван и доволен, че „Сблъсък“ ще получи нов живот на тази вълнуваща платформа“, казва кралят на хоръра. „Замесените знаят много добре какво правят, сценариите са бомба. Крайният продукт обещава да бъде нещо запомнящо се, от което да ви полазят тръпки. Вярвам, че ще заведе зрителите в един звят, за който те ще се надяват никога да не се случи“.

За какво става дума в историята – след авария в свръхсекретна военна лаборатория в света се разразява епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо. Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено. Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота. Две сили се борят за душите на оцелелите. Следвайки техния повик, хората ще се изправят пред поредния съкрушителен сблъсък.

Не е известно доколко сценаристът ще се придържа към оригиналния материал, но щом и Кинг е доволен, значи не би трябвало да имаме грижи. Един минисериал вече съществува, от 1994 г., но той е доста по-кратък и евтин от това, което платформата зад „Стар Трек: Дискавъри“ ще ни предложи.

Стискаме палци да не чакаме дълго за премиерата, като у нас най-вероятно тя ще дойде по Netflix, известно време след американската.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата