3 коментара
the oa tt

Сбогом, ОА!

The OA е спрян след втори сезон.

Много дълго чакахме за втори сезон на нестандартния нетфликсов сериал „ОА“ – той тръгна през 2016 с първи сезон и пусна втори едва през 2019 г. И въпреки че много от феновете бяха готови да чакат още 3 години за трети сезон, техните надежди няма да бъдат оправдани – Netflix са решили да не поръчват нови епизоди.

Сериалът разказва за Прери Джонсън, осиновена млада жена, която се завръща след 7 години мистериозно отсъствие. Тя вече се нарича ОА (оригиналният ангел), има белези по гърба и вижда, въпреки че е била сляпа преди да изчезне. Вместо да каже на ФБР или поне на близките си къде е била и какво й се е случило, тя разказва историята на живота си на петима местни хора и ги вдъхновява да й помогнат да спаси други изчезнали хора, като отвори портал към друго измерение. Тя успява да се пренесе там и да продължи търсенето си, докато драматичните събития в първоначалното измерение продължават да се случват и без нея.

За съжаление, последният епизод от втори сезон завършва с брутален клифхенгър и сега на много от зададените въпроси няма да бъде отговорено, въпреки че сценаристите очевидно са имали немалко доста добри идеи и планове още в основната концепция. Критиците бяха доста ласкави към втори сезон и сериалът като цяло се отличава с повече дълбочина от типичните продукции, но това не му достига, за да спечели достатъчно зрителски интерес от абонатите на Netflix.

Фактор за това решение вероятно са и финансовите проблеми на стрийминг гиганта. Въпреки непоклатимата си лидерска позиция, Netflix растат много по-бавно от очакваното, а скоро ще започнат и да губят абонати, тъй като Дисни и Уорнър Брос си готвят свои собствени конкурентни платформи, където мнозина вероятно ще се пренасочат. Старият лидер се нуждае от сигурни хитове, които да гарантират желание за дългосрочен абонамент у клиентите, а в последно време не е имало много такива. Затова и сериали като „ОА“, които може да са качествени, но не не са харесани от масовата публика, скоро няма да имат добро бъдеще по Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата