infinitybanner2

Счупените рекорди на „Отмъстителите: Война без край“

Avengers: Infinity War постави очаквани и неочаквани рекорди. Новината е обновена на 02.05.

Миналия петък излезе един от най-дългоочакваните филми на десетилетието – „Отмъстителите: Война без край“ е кулминацията на Марвеловата киновселена и дори ние раздаваме награди, свързани с него. След като „Черната пантера“ пожъна доста сериозни успехи и доказа, че супергеройските филми са далеч от това да уморят зрителите, прогнозите за Avengers бяха доста високи. И въпреки това бяха надминати.

За първите три дни от разпространението си в България „Отмъстителите: Война без край“ е бил гледан от 44 437 зрители. Така с приходи от 515 213 лева изпреварва „Дедпул“ и става най-касовата премиера на филм със супергерои за всички времена. Avengers 3 също така разби рекордите за най-касов дебют на филм от вселената на Марвел, най-касов дебют на 3D филм през месец април и стана най-касовата премиера за 2018 година.

Изображение с име: avengers-3-infinity-war-21-wallpaper

По света успехите са не по-малко впечатляващи. С резултат от 250 млн. долара филмът счупи досегашния рекорд от 247,9 млн. долара на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ за най-касов премиерен уикенд в Съединените щати, както и този за най-голям общ световен дебют с повече от невероятните 630 млн. долара, при това без помощта на Китай и Русия. За сравнение, предишният рекордьор беше „Бързи и яростни 8“ с 541,9 млн.

„Отмъстителите: Война без край“ оглави боксофис класациите в абсолютно всички държави, в които беше показан, и отбеляза най-касовия световен IMAX дебют. С негова помощ общият приход на всички филми от кино-вселената на Марвел до момента достига 15,5 млрд. долара.

Обновление: Счупен е и нов рекорд в САЩ – за най-успешен понеделник през месец април. „Отмъстителите“ са събрали 25,2 милиона долара от прожекции онзи ден, докато предишният рекордьор е бил „Бързи и яростни 7“ с 14 милиона от 6 април 2015.

В следващите няколко седмици няма да има кой знае какви нови филми, тъй като никой не смее да се изправи срещу такъв сигурен хит, който като цяло се одобрява и от критиците (дори и от нас). Първият сериозен претендент за сваляне на „Отмъстителите“ от първо място ще бъде „Дедпул 2“, който излиза чак на 18 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата