1 коментар
lord of the rings t

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ се очаква през септември 2022

Снимките на първи сезон са завършени, предстоят монтаж и добавяне на специални ефекти.

Много хора наричат „Властелинът на пръстените“ Библията на фентъзито. И това не е случайно – поредицата, излизала през 30-те и 40-те години на ХХ век до голяма степен вдъхновява жанра през десетилетията след това. Книгите са абсолютен бестселър и са обичани от фенове по целия свят. Те правят личността на автора им, Джон Р. Р. Толкин толкова интересна, че да бъде център на цели филми, а самия основен роман (продаван обикновено в 3 тома) беше филмиран в една от най-касовите кино поредици на всички времена.

Сега фентъзи светът, създаден от Толкин, служи за създаването на сериал, който може би ще бъде най-скъпият в историята. Amazon Prime са завършили снимките на първи сезон, като според различни репортажи в него са инвестирани почти половин милиард долара. Сериалът още няма официално име, затова все още се нарича „сериала по „Властелинът на пръстените“, но сюжетът му няма да повтаря този от романа, който вече беше достойно филмиран. Събитията в сериала ще се развиват много, много преди тези от „Задругата на пръстена“. Сюжетът е ситуиран във Втората епоха, продължила 3441 години. В нея е създаден пръстенът, а краят й е белязан от победата над армията на Саурон. В различните книги на Толкин са загатвани или разказвани различни събития, които ще дадат история и персонажи на сериала.

Пуснат е и първият кадър от сериала, в който виждаме неизвестен персонаж да върви към впечатляващ град – може би елфски такъв.

Изображение с име: lord of the rings

Новината за края на снимачния процес е добра, защото за първи път от 2017 г. насам имаме някаква конкретна новина. Нещо повече, от екипа обявиха, че премиерата на първи сезон ще бъде на 2 септември 2022 година. Във времето дотогава ще се монтират сцените и ще се добавят специалните ефекти. В първи сезон ще има 20 епизода, а Amazon Prime са се ангажирали да направят няколко сезона, така че едва ли ще имаме преждевременно спиране след това. Не е известно колко епизода ще бъдат пуснати в деня на премиерата, но със сигурност няма да са повече от 3 – останалите ще излизат по един на седмица.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата