venomm

Ще има филм за злодея от Спайдър-мен „Венъм“

„Аквамен“ пък е отложен за пореден път.

Изображение с име: venomПомните ли Венъм, един от най-добрите злодеи във вселената на Човека-паяк, макар и третият филм на Сам Райми да не го изкара точно така? Става дума за извънземна форма на живот, която обладава обикновен човек и го превръща в чудовище, покрито с гадна променяща формата си черна слуз. Култовият злодей отдавна трябваше да има собствен филм, който обаче така и не се реализира. Е, вече е официално – вместо да пуска нови слухове и да тръгва с предварителни идеи, Сони направо резервира 5 октомври 2018 година за премиера на самостоятелен филм Venom. Въпреки че компанията склони да пусне Марвел да включи Спайдър-мен в своята вселена на Отмъстителите, тя не се е отказала от митологията на комиксите и ще продължи да я експлоатира. Надяваме се, с повече успех.

Нищо не се знае за филма засега, освен че може би Скот Розенбърг и Джеф Пинкнър ще пишат сценария. Те са авторите на римейка на „Джуманджи“ със Скалата, което не е много обнадеждаващо, но и не е достатъчно, за да ги съдим. Имаше информация, че Алекс Кърцман ще бъде режисьор, но тя се оказа фалшива. Ще бъде интересно да видим как ще се реализира „Венъм“ за година и половина, но може и нещата да се получат.

Има и фен теория, която циркулира из интернет, че предстоящият „Признак на живот“ с Раян Рейнолдс ще се окаже тайна предистория на Venom. В този филм става дума именно за непозната извънземна форма на живот, която може би е довела до унищожението на живота на Марс и сега заплашва да стигне до Земята. Теорията звучи малко откачено, но би било яко ако се окаже истина.

Впрочем, ако датата 5 октомври 2018 ви звучи познато, това е защото доскоро „Аквамен“ на DC я заемаше. Наскоро обаче от студиото на Батман обявиха, че отлагат отново филма с Джейсън Момоа, този път до 21 декември 2018 – пореден знак, че нещата там се планират в последния момент, което може да се отрази и на качеството. Междувременно, неразбориите с „Батман“ (самостоятелния филм) продължават – Бен Афлек се отказа да бъде режисьор, а Джо Манганиело, който щеше да играе злодея, вече не е сигурен какво изобщо се случва и вдига ръце на въпроси в интервюта. Дано от DC скоро да се ориентират какво ще правят.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата