groundhog-day1

Ще има продължение на „Омагьосан ден“, но…

…Не като филм, а като игра за виртуална реалност.

Класическата комедия „Омагьосан ден“, дала името си на целия поджанр, ще си има официално продължение! Само че то няма да е филм, като оригинала, а игра за Playstation VR.

Groundhog Day е от 1993 г. В него Бил Мъри играе Фил Конърс – синоптик, изпратен в малко градче да отразява местния празник Ден на мармота. Там той попада във времеви цикъл, който го кара да преживява един и същи ден отново и отново.

Продължението ще се казва Groundhog Day: Like Father Like Son или „Омагьосан ден: Какъвто бащата, такъв и синът“. То ще бъде ексклузивно за Playstation VR, като играчът ще се превъплъти във Филм Конърс младжи – синът на героя от филма. Фил е израснал в сянката на баща си и не е много доволен от това, а сега ще му се наложи и да преживее същото предизвикателство като него. Целта на играта е да се излезе от цикъла на повтарящия се ден.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Идеята е в рамките на деня да бъдат решени различни пъзели и предизвикателства. Играчът ще трябва да намери подсказки за тях и да разреши определени мистерии чрез проба и грешка, като използва знанията си за това какви събития предстоят до края на деня. Студиото-разработчик не е голямо, но в екипа са Джеймс Сицилиано, който работи по „Рик и Морти“, Джошуа Рубин, който беше главен сценарист на играта The Walking Dead: Michonne.

Концепцията всъщност би трябвало да си пасне доста добре с медията, защото и без друго много от игрите се играят на същия принцип – повтаряш едни и същи нива докато разбереш как да ги минеш. Дали някой от оригиналния актьорски състав ще се завърне, за да озвучи героя си, не е известно, но не и невъзможно.

Играта се очаква тази година, но още не се знае кога точно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата