aquaman 4

Ще правят хорър разклонение на „Аквамен“

The Trench ще разкаже повече за гротескните чудовища от новия филм.

Въпреки че вселената на DC така и не можа да тръгне гладко, най-новият филм от нея, „Аквамен“, се оказа и най-успешният й. Приходите от него вече са над 1,12 милиарда долара – много над 800-те милиона на „Зората на справедливостта“ и „Жената чудо“, макар и последните два да са малко по-успешни в щатите, засега (все още има прожекции на „Аквамен“ и потенциал парите му да се увеличат).

От друга страна, режисьорът Джеймс Уан е много по-известен със своите филми на ужасите, отколкото като ветеран в супергеройския жанр. Той стои зад вселената на „Заклинанието“, където са също „Монахинята“ и „Анабел“. Има опит във взимането на един елемент от основния филм и изграждането на разклонение само върху него.

Предвид тези две обстоятелства, не е изненадващо, че DC са решили да правят разклонение на „Аквамен“ в доста нестандартна насока – вместо поредния семеен екшън блокбъстър с ярки картинки, ще има хорър, посветен на чудовищата The Trench (Падината). Работата явно ще се върши бързо по този проект, наети са и сценаристи – Ноа Гарднър и Ейдън Фитцджералд (и двамата са неизвестни). Няма планове да се появяват герои от „Аквамен“, но това по всяко време може да се промени.

https://www.youtube.com/watch?v=8xSowfecJz0

Интересните зверове от океана се появиха към края на филма и нападнаха главните герои ненадейно, но пък без да искат им позволиха да открият входа към другия свят, където ги чакаха тризъбеца и майката на Аквамен. Джеймс Уан доста се е впечатлил от дизайните за тях и е решил, че имат потенциал за отделен филм (макар и да не е сигурно дали той ще го режисира, засега е само продуцент). Бюджетът ще е скромен, поне в сравнение с този на „Аквамен“, а акцентът ще е върху ужаса.

Няма повече детайли по проекта засега, но вероятно в недалечно бъдеще ще чуем повече. Във всички случаи е добре, че жанрът ще се разнообрази с нещо нестандартно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата