1 коментар
star trek picard

Щедри подновявания за „Стар Трек“ сериали, нов трейлър за Picard

3 от сериалите в новата „Стар Трек“ вълна са подновени за нови епизоди, а предстоящият втори сезон на „Стар Трек: Пикард“ получава нов трейлър с Гайнан.

Тази седмица беше щедра откъм хубави Star Trek новини! Имаме три подновявания и един нов трейлър!

Най-голяма щедрост е проявена при Star Trek: Lower Decks. Втори сезон явно се е представил много добре по Paramount+ и сега са му поръчани накуп трети и четвърти. Трети се очаква още в края на май месец тази година, а четвърти – през 2023. Явно плановете на сценаристите са се харесали на продуцентите, а и гледаемостта наистина е голяма (поне спрямо стандартите за анимационен сериал), щом се е стигнало до такова дългосрочно подновяване. „Стар Трек: Долните палуби“ наистина успява да се хареса както на старите фенове, така и на деца и младежи – нещо, което много анимационни сериали в тази ниша целят, но малко от тях постигат. И двата предстоящи сезона ще бъдат с дължина от 10 епизода.

Другата добра новина не е шокираща – тя е за подновяването на „Стар Трек: Дискавъри“ за пети сезон. Пионерът в новата вълна сериали още не е завършил четвъртия си сезон – следващите епизоди ще започнат да излизат от 10 февруари нататък и ще завършат сюжетната линия за поредната аномалия, заплашваща галактиката. Star Trek: Discovery продължава да е най-гледаният сериал на Paramount+ и спокойно може да се каже, че новата ера се крепи на неговите рамене. Затова и никой не е особено изненадан от новината, че вече е поръчан пети сезон. Тук обаче нямаме обявена бройка епизоди, нито очаквана премиерна дата. Екипът явно си е взел поука през годините, че планирането на снимките на голяма продукция във фантастичния жанр и времената на коронавируса няма как да включва дългосрочни гаранции. С пети сезон „Дискавъри“ подобрява дълголетието на оригиналния сериал и „Ентърпрайз“, но откъм брой епизоди все още не ги е задминал и няма да ги задмине скоро. У нас обаче продължаваме да сме ощетени, тъй като продуцентите си дръпнаха сериала от Netflix и ще трябва да чакаме други варианти да го гледаме легално.

Третата блага вест касае „Стар Трек: Прекрасни нови светове“. Новото разклонение все още няма пълен трейлър, камо ли излъчен епизод, но вече е подновено за втори сезон. Сериалът за приключенията на оригиналния екипаж на Ентърпрайз с капитан Кристофър Пайк, научния офицер Спок и Първия офицер Номер Едно ще започне на 5 май. Щом му поръчват нови епизоди още отсега, Paramount+ явно са уверени в потенциала му. Със сигурност актьорите, превъплътили се в тези образи във втори сезон на „Дискавъри“, се справиха доста добре и ще се радваме да ги гледаме отново на екран, но ще бъде интересно и да видим по-класически „Стар Трек“ сериал с различни приключения за всеки епизод.

За финал на статията оставяме най-колоритното – новия трейлър за втори сезон на „Стар Трек: Пикард“. В него ще се завърнат още познати лица като Кю, полубожественото палаво същество, което тормозеше както Пикард, така и Джейнуей в „Следващото поколение“ и „Вояджър“, и Гайнан – дълголетната извънземна барманка на Ентърпрайз, която криеше много повече знания и мъдрост, отколкото изглеждаше. Очаква ни посещение в алтернативна времева линия, в която Пикард е станал диктатор – постигната, благодарение на боргска намеса в миналото. Втори сезон започва на 3 март, като у нас можем да го гледаме по Amazon Prime.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата