2 коментара
05

Скарлет Йохансон се превръща в богинята Люси

Отключването на целия мозък на Скарлет Йохансон и дава власт над сътворението.

Много често големите актьори (тези от блокбъстърите) искат да докажат, че са много талантливи и не играят само за пари, при което се съгласяват на участие в някой по-скромен филм. Така дори независимото кино започна да се комерсиализира и да привлича зрители заради имената в състава си.

Въпреки че на някои хора това очевидно не се нрави, понякога така се получават доста интересни предложения. Такова изглежда и „Люси“, макар че може да се поспори доколко спада в категорията независимо кино. Имената, замесени в този филм, далеч не са безизвестни. В главните роли са Скарлет Йохансон и Морган Фрийман, а режисьор е Люк Бесон. Трейлърът далеч не изглежда като за евтин филм и всъщност е доста надъхващ – вижте го:

http://www.youtube.com/watch?v=CnrazBIAMt8

Люси (Скарлет Йохансон) претърпява инцидент, при който в тялото й попадат забранени вещества. Субстанциите отключват у нея неподозирани суперсили – тя вече е способна на телекинеза, бързо учене, неуязвимост. Люси се заема да отмъсти на похитителите си, но скоро способностите й започват да я извисяват твърде високо над човешките ограничения и да я приближават до божественото.

Очевидно идеята е интригуваща, актьорският състав е на ниво и са вкарани достатъчно пари. Остава само да видим дали всичко това е събрано в един качествен и оригинален филм или в просто поредната претенциозна боза – подобен род филми могат да отидат и в двете крайности.

Иначе името на Люк Бесон трябва да ви е познато чрез класики като „Никита“, „Петият елемент“, „Жана Д`Арк“, „Такси“ и др. Същевременно, феновете, които са гледали и не толкова известните му филми, са съгласни, че сред тях има и доста плява. Така че дори това не е достатъчно, за да ни подскаже към кои ще се причисли Lucy. За съжаление, все още няма информация за това дали ще разберем по официалния начин в България – филмът все още си няма киноразпространител.

Премиерата му в чужбина е на 9 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата