Смърфовете 2011

Смърфовете нападат Ню Йорк

Помните ли това детско? Достатъчно ли сте пораснали, за да не ви заинтересува новия филм?

Помните ли това детско? Малки сладки сини човечета, които ни забавляваха от магическия си свят? Е, това лято злият магьосник Гаргамел ще  ги изгони оттам и те ще дойдат в нашия свят. И то не къде да е, а в Централния парк на Ню Йорк. Това няма да стане никак тихо и незабелязано. Те ще трябва да оцелеят в нашата реалност, но и да намерят път обратно към селото си преди Гаргамел да ги е проследил и довършил.

Специално участие във филма ще вземе певицата Кейти Пери, която ще озвучава красива руса смърфка. Нийл Патрик Харис („Как се запознах с майка ти“, „Звездни рейнджъри“) ще бъде в главната роля на човек от нашия свят, който развива особени взаимоотношения със смърфовете. В ролята на съпругата му ще бъде Джейма Мейс („Герои“, „Грозната Бети“, „Епичен филм“).

За да не си мислите, че авторите в сайта съвсем сме се вдетинили, щом пишем за такива филми, ще отбележа, че той обещава да е интересен и развеселяващ за малки и големи. А пък ние все още си се кефим на зрелищни битки с извънземни, чудовища и много кървища. Което пък въобще не е детско =)

http://www.youtube.com/watch?v=hJxWAlNUCZY

Още няма официална дата за България, но в САЩ „Смърфовете 3Д“ ще излезе по кината на 3 август 2011 г.

Оригиналният сериал „Смърфовете“ всъщност е от 1981 година и е изцяло детски. Има 9 сезона и продължава то 1989г. Идеята обаче е още по-стара – първият комикс по смърфовете се появява в Белгия на 23 октомври 1958 г. Смърфовете са малки сини човечета, които живеят в къщи от гъби. Предвожда ги татко Смърф. Ежедневието им се състои в опити да избягат от Гаргомел, зъл магьосник, който не мисли нищо добро на мъничетата – опитва се да ги изяде, да ги пороби, да открадне магията им и др. пакости. Малките сини човечета обаче са толкова добри, че след като успешно се защитават от плановете му, помагат и на него да се измъкне от собствените си каши или срещу по-зли от него магьосници.

Анимационният сериал е доста успешен за времето си, става известен на малки и големи. Смърфовете си имат фенклуб, в който хората се боядисват в синьо и си слагат бели панталони и шапки, за да приличат на любимците си. Съществуват и по-извратени интерпретации на идеята, включително и порно със смърфове. Така че тези от вас, които все още си спомнят с носталгия за невинното детско и са разочаровани от идеята то да се смеси с нашия свят, трябва да си помислят дали няма и по-страшни възможности за гавра със сладките смърфчета.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата