Mortal Kombat

„Смъртоносна битка“ се завръща в киното

Уеб-сериалът постигна целта на създателя си – Mortal Kombat отново ще се екранизира.

Изображение с име: Mileena
Кадър от "Смъртоносна битка: Заветът" - чаровната бебешка усмивка на Милена, недотам успешния клонинг на Китана

Warner Bros най-накрая се съгласи да продуцира нов филм по игрите „Смъртоносна битка“. Кевин Танкароен, който по-рано тази година пусна уеб-сериала с надеждата да събере достатъчно зрители и да завоюва именно такава поръчка, постигна целта си и ще започва работа по адаптацията за голям екран. Онлайн сериалът се оказа и добра промоция за излязлата тази година девета игра в света на „Смъртоносна битка“.

Макар и твърде кратки, за да имат някакъв реален сюжет, кратките уебизодчета на „Смъртоносна битка: Заветът“ се оказаха повече от успешни. На феновете им допадна изобилието от кръв и по-тъмната версия на Танкароен. Само пилотният епизод, който излезе през Април тази година, събра повече от 15 милиона гледания. Цифрата зарадва Уорнър Брос и Ню Лайн и ги убеди да инвестират отново в интелектуалната си собственост от 90-те години.

За съжаление на тези, които са харесали уебизодите, въпреки че отново Танкароен е начело на проекта, най-вероятно нито един от актьорите в уеб-сериала няма да се завърне в ролята си, а сценаристът Орен Узиел ще напише нов сценарий. Самият Танкароен е бил хореограф на Бритни Спиърс и Мадона, режисьор на Fame и концертния филм Glee, а миналата година направи кратък филм, наречен Mortal Kombat: Rebirth като доказателство за потенциала на идеята му да възроди „Смъртоносна битка“ в киносалоните. Той събра над 10 милиона гледания в Youtube, а уеб-сериалчето след това – общо 50 милиона уникални посетители.

Оригиналният филм „Смъртоносна битка“ от 1995 година пък успя да събере 70 милиона долара само в САЩ, въпреки че вторият филм от 1997 се провали в бокс-офис класациите. Чрез тези филми се прочу и Пол Андерсън, който сега се занимава с друга много успешна адаптация на игра – „Заразно зло“.

Харесва ли ви идеята за нов фантастичен филм с качествени бойни сцени? Фенове ли сте на „Смъртоносна битка“? Ще се справят ли Кевин Танкароен и Орен Узиел с предизвикателството? Ще намерят ли достатъчно добра и красива актриса, която да изиграе една от най-сексапилните компютърни героини – принцеса Китана?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата