star wars oshte

Снимки от Star Wars сериала на Джон Фавро

Катлин Кенеди пък е подписала договор да остане шеф на франчайза за още 3 години.

Развитието на франчайза „Междузвездни войни“ е доста турбулентно в последно време. Въпреки ударното завръщане със „Силата се пробужда“ и успешното първо разклонение Rogue One, „Последните джедаи“ раздели феновете, а „Соло“ се оказа първият филм на загуба. Полемика има и при анимационните сериали – „Войните на клонираните“ се завръща за един последен сезон като жест към феновете, но пък предстоящият „Съпротива“ е силно мразен още отсега. Това постави всички идеи за следващи проекти на изпитание, като дори беше обещано Дисни да позабави малко графика си. Въпреки това, поне един от тях явно продължава напред.

Става дума за сериала на Джон Фавро, който ще бъде с живи актьори и бюджет от над 100 милиона долара за първи сезон. Той ще се развива в периода между епизоди VІ и VІІ, в който определено има какво да се разкаже. Явно сценариите за него тихичко са били завършени и кастингът е бил проведен, защото снимките започват още другата седмица! Декорите вече се строят и има първи снимки от тях, благодарение на сайта Making Star Wars.

Изображение с име: swjf-3Изображение с име: swjf-2Изображение с име: swjf-1

Според слуховете, основна част от сюжета ще се развива на планетите Мандалор и Татуин, като историята ще е за развитието им след падането на империята. Нищо обаче не е официално, дори още няма заглавие – новините тепърва предстоят. Щом снимките започват скоро, едва ли ще ги чакаме дълго.

Очаква се сериалът да е готов за есента на 2019 г., вероятно за новата стрийминг услуга на Дисни.

Междувременно, вчера е бил и черен ден за недоволните фенове на Star Wars, тъй като мразената от тях Катлин Кенеди е подновила договора си за още 3 години. Тя беше лично избрана от Джордж Лукас да поеме юздите над поредицата, но честите смени на режисьори и по-радикалните моменти в „Последните джедаи“ настроиха много от редовните зрители срещу нея. С провала на „Соло“, те се надяваха дните й като ръководител на франчайза да са преброени, но тя ги разочарова – ще остане на позицията си поне до 2021 година (освен ако Епизод ІХ също не се окаже провал, което е много малко вероятно). Явно все пак четирите милиарда долара, заработени в бокс-офиса само от четири филма до момента, носят известна тежест на името й. Честито на Катлин и нейните поддръжници!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата