1 коментар
spiderman-homecoming tt

Сони и Марвел се спогодиха за „Спайдър-мен 3“

След като сделката на двата гиганта се разтури преди месец и нещо, сега тя се подновява.

Изображение с име: spider-manФеновете на „Отмъстителите“, и по-конкретно най-младия такъв – Спайди в третата му итерация на голям екран, отдавна знаят за неприятните събития, разиграли се около неговите продуценти. Тъй като Сони държат правата за Човека-паяк, но се затрудняват сами да направят достатъчно дълготрайна поредица с него, а и липсата му в Марвел-вселената ставаше все по-осезаема, Дисни протегнаха ръка за партньорство. То доведе до два самостоятелни филма и три участия на героя в общи филмови проекти. И въпреки че нещата уж се развиваха добре, накрая те приключиха неблагоприятно – Дисни поискаха повече пари, а Сони отказа да им ги даде. Бъдещето на комиксовия герой остана неизвестно…

Сега се оказва, че сделка все пак ще има. Кевин Файги ще оглави трети филм за Спайдър-мен, за който дори има обявена премиерна дата – 16 юли 2021 г. Героят ще се появи и в още един от филмите на отмъстителската вселена, макар че още не се знае кой. „Много съм развълнуван, че пътешествието на Спайди в MCU ще продължи“, казва Файги. „Спайдър-мен е мощна икона и герой, чиято история трогва всички възрасти и зрители по света. Той се оказва и единственият герой със суперсилата да прескача през кинематографични вселени, така че докато Сони развиват своя собствена Спайди-вселена, никога не знаете какви изненади могат да изскочат в бъдеще“.

Изказването на Файги вероятно означава, че новата сделка включва възможност Сони да използва героя и в своите собствени филми. Те вече направиха неочаквано успешен „Венъм“, предстои му продължение, а също така и филм за „Морбиус“, който също е злодей от комиксите за Човека-паяк. От друга страна, „Спайдър-мен: Далеч от дома“ завърши с доста отворен край, който не може да бъде оставен просто така, така че историята му в Марвел вселената трябва да завърши адекватно.

Не са официално разкрити подробностите около финансовите аспекти на новата сделка, но според слуховете тя е доста по-справедлива. Дисни ще получава 25% от приходите на филма плюс всички продажби на играчки (това е повече от досегашните 5%, но пък по-малко от поисканите 50%), обаче също така ще плаща и 25% от разходите по продукцията на филмите (които досега бяха отговорност на Сони). Естествено, кой е прав и кой е крив, кой е направил по-голяма отстъпка, няма значение. Важното е, че започнатото ще продължи, а феновете искат именно това.

Така програмата за следващите три години става следната:

  • Black Widow – 1 май 2020
  • Eternals – 6 ноември 2020
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12 февруари 2021
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 07 май 2021
  • Spider-Man 3 – 16 юли 2021
  • Thor: Love and Thunder – 5 ноември 2021
  • Black Panther 2 – 6 май 2022
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата