4 коментара
spider man in the avengers by ultimatespideyfan-d7pqb0x

Спайдърмен се присъединява към „Отмъстителите“

Човекът-паяк ще спасява света рамо до рамо с Железния човек, Тор, Хълк и Капитан Америка.

Spider-Man-0Тенденцията да се обединяват супергеройски вселени продължава с пълна сила! След като Марвел жънат успех след успех със своите „Отмъстители“, а Сони така и не направи нищо съществено с „Невероятния Спайдърмен“, двете компании решиха да се споразумеят за авторските права и да обединят усилията си, за да направят Човека-паяк част от вселената на The Avengers.

Феновете подозираха, че се готви нещо такова много отдавна, а скорошния хак на мейлите на Сони и изтеклата в последствие информация подсили слуховете, но вече е официално. Новината беше обявена вчера на сайта на Марвел, при което интернет гръмна от вълнение и сървърът на комиксовия гигант временно блокира.

Почти е сигурно, че това означава нов рестарт за героя и Андрю Гарфилд няма отново да облече червено-синия костюм. Марвел и Сони търсят нова посока за развитие на героя, което означава нов актьор в ролята и нова предистория. Това означава, че всякакви планове на Сони за по-нататъшно развитие на тяхната версия отпадат, включително и тези за филм по Sinister Six. Последният може и да се реализира по-нататък, но в различна от замисляната до момента форма.

Марвел не смятат да губят много време и отпускат малко над 2 години на филма да се направи. Техният „Спайдърмен“ ще излезе на 28 юли 2017 година, което означава, че „Тор: Рагнарьок“ и всички други планирани премиери от тази дата нататък се изместват по-далеч в бъдещето. Целта е Човека-паяк да се включи максимално бързо към „Отмъстителите“ така, както го прави в комиксите.

Всъщност, възможно е да видим Питър Паркър още преди това – известно е, че преговорите между Марвел и Сони са започнали още преди време, когато Марвел са искали Спайдърмен да бъде герой във филма им „Капитан Америка: Гражданска война“. Тогава нямаха успех, но вчерашното споразумение и достатъчното време преди премиерата на този филм означават, че все пак има шанс това да стане. Сякаш участието на Тони Старк нямаше да е достатъчно, за да предизвика интерес към третия филм за най-патриотичния супергерой.

Не е ясно кой актьор ще влезе в кожата на Питър Паркър (за поредния му рестарт), но със сигурност ще е някой голям късметлия – очакват го много пари и супердългосрочен договор.

the_avengers77В светлината на тези събития, програмата вече изглежда така:

1 май 2015 – Отмъстителите: Ерата на Ултрон
17 юли 2015 – Ант-мен
6 май 2016 – Капитан Америка: Гражданска война
4 ноември 2016 – Доктор Стрейндж
5 май 2017 – Пазители на галактиката 2
27 юли 2017 – Спайдърмен
3 ноември 2017 – Тор: Рагнарьок
4 май 2018 – Отмъстителите: Infinity War – Part 1
6 юли 2018 – Черната пантера
2 ноември 2018 – Капитан Марвел
3 май 2019 – Отмъстителите: Infinity War – Part 2
12 юли 2019 – Inhumans

Единствената неяснота остава около последния от изброените – феновете на комиксите знаят, че „нехората“ имат важна роля във вселената на супергероите, но ще мине доста време докато ги видим на кино. Въпреки това те вече бяха представени в сериала „Агентите от ЩИТ“ и ще стават все по-важна част от него. Дали сериал и филми ще се пресекат отново по още по-обвързващ начин? Едно е сигурно – през следващите няколко години предстои да видим как тази вселена продължава да се разраства.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата