1 коментар
kingdom

Средновековни корейски зомбита в Kingdom

Netflix пуска нов неанглоезичен сериал – вижте двата му трейлъра!

Netflix продължава да бълва продукция след продукция. И ако стандартните американски фантастични филми и сериали не ви стигат, стрийминг платформата ще се погрижи да бъдете международно разнообразени. Dark се оказа доста приятно немско сериалче, чийто втори сезон още чакаме, The Protector ще ни покаже първия турски супергерой за световна публика, Siempre Bruja ще ни пренесе във вещерска Колумбия, а наскоро беше обявен и Kingdom – сериал за корумпирана средновековна Корея, сполетяна от зомби-епидемия!

Бутон за зареждане на YouTube видео

В кралство, победено от корупция и глад, мистериозна чума се разпространява и превръща заразените в чудовища. Коронуваният принц, обвинен в предателство и готов на всичко, за да спаси народа си, се отправя на пътешествие, за да разбере какво зло се крие в мрака.

Става дума за южнокорейски сериал, вторият в каталога на Netflix (първият се казва „Любовна аларма“, но още не е пуснат онлайн). Сценарист е Ким Ю-хий, който е и автор на онлайн комикса Land of the Gods, послужил за вдъхновение на сериала, а режисьор – Ким Сеонг-хун. Сюжетът се развива в средновековна Корея, по време на управлението на династията Чосон (периодът почти съвпада с този на нашето Османско владичество). Известно е, че в продукцията е хвърлен страшно много труд, като дори един от дизайнерите е умрял от преумора. Екипът редовно е надвишавал бюджета си, като всеки епизод струва почти 2 милиона долара. Вече е поръчан втори сезон, който ще се снима през февруари.

„Кралство“ излиза с всичките си 6 епизода към първи сезон по Netflix на 25 януари.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата