1 коментар
The Dark Tower

Срина се Тъмната кула

Амбициозния проект за филмирането на романите „Тъмната кула“ на Стивън Кинг пропада.

Помните ли, че преди време ви писахме за това, че има идея за правене на 3 кинофилма и 2 сезона сериал, които взаимно допълвайки се да разкажат историята на романите на Стивън Кинг „Тъмната кула“? Оказа се, че проектът е твърде амбициозен за всички участници и няма да се реализира. Universal, с които се водеха преговорите за продуциране на проекта, многократно заплашваха, че ще се откажат от сделката, като това най-накрая се случив началото на тази седмица. Основната причина – умопомрачителният бюджет, който се изисква за проекта.

Разбира се, Юнивърсал можеха да си потърсят партньор, с когото да поделят разходите, или пък да започнат с един качествен филм, а после да продължат според демонстрирания зрителски интерес и финансов успех. Но защо да се тормозят като могат да направят поредния „Бързи и яростни“ или „Американски пай“?

Новината натъжава не само феновете на Стивън Кинг, но и на жанра като цяло. За съжаление, явно още не е дошъл моментът, в който кино и телевизия ще могат взаимно да се допълват. Но не може и всяка идея да се реализира, нали? А и честно казано, наистина нямаше как такава огромна инвестиция да донесе печалбите, на които Юнивърсал са свикнали, не и като процентно съотношение.

Остава да се надяваме, че The Dark Tower ще бъде харесан от някой друг инвеститор някой ден и все пак ще види бял свят.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата