1 коментар
star trek strange new worlds s2

Star Trek: Lower Decks завършва, Strange New Worlds – подновен

„Стар Трек: Долните палуби“ е подновен за пети сезон, който да бъде последен. „Стар Трек: Странни нови светове“ вече работи за трети сезон и е подновен за четвърти.

Изображение с име: star trek lower decksДве интересни новини от „Стар Трек“-вселената излязоха тази седмица, като и двете са по-скоро добри, макар и едната да е с горчив привкус.

Започваме именно с нея – Star Trek: Lower Decks е подновен за пети сезон, но той ще бъде последен. Очаква се той да започне през есента тази година. Повечето фенове не са много доволни, но все пак новината не е толкова лоша. Сериалът е много обичан от зрителите си и всъщност е хубаво, че ще свърши докато още е популярен и харесван, вместо да се разтяга в излишни локуми. Нещо повече, в края на четвърти сезон повечето главни герои бяха повишени в чин, което малко променя концепцията – вече няма да става дума за долните палуби, щом всички са лейтананти. Актьорите също реагираха на новината в своите социални мрежи, като изявяват благодарност за петте приятни години и въобще се радват, че са стигнали дотук – особено в днешния пейзаж на постоянни спирания.

Най-популярният „Стар Трек“ сериал в момента обаче си остава Star Trek: Strange New Worlds. Въпреки че сезоните му излизат през 2 години, той най-много прилича на стария Трек по дух и атмосфера, което го прави най-обичан. След края на „Дискавъри“ тази година, „Странни нови светове“ ще стане основният представител на франчайза. По трети сезон вече се работи, но той ще излезе чак догодина. Фактът, че отсега знаем, че ще има и четвърти, може да ни обнадежди, че за него няма да чакаме чак до 2027 година, но предвид графика досега, това сигурно ще са напразни надежди.