2 коментара
Star Trek - Roberto Orci

Стар Трек се завръща

Вторият Стар Трек за хилядолетието ще се обърне към старите дни и ще се концентрира върху приятелствата и връзките между героите от кораба Ентърпрайз.

Изображение с име: Стар Трек се завръщаРаботи се по нов филм за големия екран от поредицата „Стар Трек“. Сякаш безкрайните филми, запленявали въображението на няколко поколения подред, не само че не спират, но и са в кулминацията си. Star Trek (11-ти поред) от лятото на 2009 е най-успешният от цялата поредица – приходите му надхвърлят 257 милиона долара, надминавайки всички предишни предложения, дори ако се калкулира инфлационния ефект.

По сценария се работи още от октомври 2010, но сега Парамаунт пикчърс придвижват проекта напред поради освобождаването им от предишен ангажимент по друга продукция. Перото отново хваща дуото от предишния Стар Трек – Роберто Орчи („Експериментът (Fringe)„, „Хавай 5.0 (Hawaii-5.0)“) и Алекс Курцман. Ще ги подпомогне и изпълнителният продуцент Дейвид Линделоф, който след края на „Изгубени“ има доста повече свободно време на разположение. На режисьорския стол се очаква да се завърне Джей Джей Ейбрамс („Изгубени (Lost)„, „Наричана още (Alias)„, „Експериментът (Fringe)„). Още е твърде рано да се говори за актьори, но е почти сигурно, че Крис Пайн ще се завърне в ролята на капитан Кирк.

Историята се върти в главата на екипа още от лятото на 2010 и все още се доизпипва. Очаква се тя да бъде отделно приключение, но да се захване с теми, които да продължат в следващите филми. Едно от основните вълнения на феновете е въпросът за злодея на новия филм. Линделоф обаче казва, че смисълът на Стар Трековете не е в злодеите. За разлика от филмите по комикси, тук център на историята е екипажът, техните взаимоотношения, тяхното семейство. Докато скорошният Стар Трек е целял разчупване на канона и налагането на франчайза на пазара, вторият ще се обърне към старите дни и ще се концентрира върху приятелствата и връзките между героите от кораба Ентърпрайз.

Според плановете, новият Стар Трек трябва да е готов за пускане по кината на 29 юни 2012 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата