3 коментара
Stargate

Старгейт достига своя "Епилог"

В близко бъдеще няма да има повече епизоди или филми от Вселената на „Старгейт“.

Изображение с име: Старгейт достига своя "Епилог"Едва ли когато сценаристите са писали предстоящия епизод на „Старгейт: Вселена„, който ще бъде излъчен в Америка на 25 април вечерта, „Епилог“, са знаели колко вярно е заглавието им. Макар епизодът да не е последният за сериала, след него остават само още два. Краят вероятно ще остане отворен, също както остана и „Старгейт: Атлантида„. Макар за спирането на Stargate Universe да се знаеше отдавна, новината е дошла след започване на работата по последния епизод от сезона, поради което историята няма да бъде окомплектована. Дори епизодът с гостите от „Атлантида“ не доведе до сериозно повишване на рейтинга. Вселената на Старгейт обаче ще понесе още един удар. MGM обявиха, че всякакви планове за бъдещи филми в поредицата, са отложени за неопределено време.

Новината съобщава изпълнителният продуцент Брад Райт на конвенция миналата сряда. „Да разберем, че повече няма да има филми по нито един от сериалите, беше все едно да ни спрат отново“ казва той. Дейвид Блу казва „Не мога да си представя, че повече няма да играя Илай. Всички се надявахме, че евентуален филм ще ни даде възможност отново да се съберем и да играем. Бяхме удивителен екип.“ Брайън Джей Смит пък добавя: „Брад Райт се бори дълго и упорито, но финансирането пропадна и се оказахме в задънена улица. Изглежда това е краят на пътя за Старгейт. Тона не означава, че е невъзможно Старгейт да се появи отново по-натам в някаква форма, но не и в предвидимото бъдеще. Тъжно ми е от новината, но си тръгваме невъобразимо горди от сериала си и от феновете, които бяха добри с нас.“

Изображение с име: Старгейт достига своя "Епилог"
Появата на Дейвид Хюлет не успя да помогне на рейтингите на "Вселена" да върнат надеждата

Преди финансовите си проблеми и банкрута, МGM бяха направили два филма по „СГ-1“ и бяха обещали филм, който да завърши историята на „Атлантида“. След новините за спирането на „Вселена“ от Syfy пък, Брад Райт продължи да се надява, че сериалът може да намери убежище в друга телевизия или на ДВД. Сега изглежда, че всички тези надежди са били убити.

„Животът продължава“, казва Блу. „Харесва ми това, което направих, и нямам търпение да поема на следващото си приключение. Ще съм поласкан от тези, които ще ме придружат и на него.“ Блу наистина е прав, особено що се отнася до Брайън Джей Смит, който ще има главна роля в новия филм на Syfy „Червена фракция: Началото„.

За Дейвид Хюлет, който за кратко се завърна в ролята на доктор МакКей в епизод 2.15 от „Вселена“, причината в провала на последното разклонение е в това, че фенбазата на предишните „Старгейт“ сериали е очаквала да срещне тяхно подобие във „Вселена“. Но в крайна сметка новият спин-оф се е оказал твърде различен. Макар и красив, той не е задоволил феновете. Хюлет предполага, че ако сериалът беше с изцяло нова концепция, вместо да продължава „Старгейт“ вселената, щеше да има повече успех. Все пак Дейвид е оптимистично настроен въпреки новината. „Сигурно ще има още Старгейт филми. Би било глупаво от тяхна страна да оставят тази Вселена да се изплъзне толкова лесно.“

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата