stan lee comicaze title

Стен Лий иска да конкурира Comic-Con

За целта той прави своя собствена ежегодна конвенция, наречена Comicaze, която се провежда през септември.

Изображение с име: stan lee spidyЗа тези, които не знаят – Стен Лий е легенда в света на комиксите. Той е създал образи като Човека-паяк и героите от „Х-мен“. В САЩ много го уважават, а от време на време го канят и като специален гост в телевизионните си продукции („Чък“).

Лий сега е на 89 години и отново напомня за себе си с бомбата, че иска да конкурира Comic-Con. Двамата са сключили сделка с организаторите на скромния Comicaze Expo, преименували са го на Stan Lee’s Comicaze Expo и са решили, че ще правят алтернатива на Комик-кон, но не в Сан Диего, а в Лос Анджелис.

„Това вече не е конвенция за комикси!“, гневи се Лий по адрес на Comic-Con. „Това са конвенции на популярните изкуства и развлекателната индустрия. Започнаха с комикси, но вече обхващат филми, телевизия, игри, дигитални забавления. Всичко от развлекателната индустрия вече се представя на тъй наречените Comic-Cons.“

Има логика в думите му, защото феновете на комиксите вече са доста пренебрегнати на собствената си конвенция. Само дето в проекта на Лий също е заложено присъствието на представители от киното и телевизията.

Първият опит на Comicaze е бил още миналата година – тогава са събрали 35 000 човека, което не е много малко като за дебют. Легендата с нетърпение подготвя втората конвенция за тази година, която отново ще е през септември. Амбицията на Лий е да привлече хората с ниски цени на билетите и повече откритост към посетителите. По-дългосрочните му планове пък включват разклоняване на конвенцията с организиране на срещи из различни места по целия свят. Повече информация можете да намерите на официалния сайт на Комиказеекспо.

Дали ще успее, или не (най-вероятно не), никой от организаторите на Comic-Con не се трогва от думите и заплахите му. Комик-кон продължава да е най-популярната конвенция за феновете на фантастиката, а заедно с това и най-големият източник на новини за феновете на жанра.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата