aniventure-comiccon-2018

Aniventure Comic Con 2018 в София наближава

Актьори от „Игра на тронове“ и „Викинги“, косплейъри, влогъри и още много гости ще направят събитието запомнящо се.

Само две седмици остават до най-голямото събитие, свързано с фантастиката, и комиксите в България. Aniventure Comic Con 2018 ще е вторият Comic Con и 12-тият поред фестивал на Aniventure. Както и миналата година, то ще се проведе в рамките на един уикенд в Интер Експо Център, София. Очертава се отново колоритно и цветно събитие, съвсем по западен стандарт.

Специалните гости не са никак малко. Сред най-високопрофилните за чуждестранните актьори от любимите ни сериали. За съжаление, първоначално обявените Джема Уелан (Яра от „Игра на тронове“) и Анджела Сарафян (Клементайн от „Западен свят“) няма да могат да дойдат. За сметка на това, към Крисчън Найрн (Ходор от „Игра на тронове“) и Владимир Фурдик (Нощния крал от „Игра на тронове“) се присъединяват отмененият миналата година Даниел Портман (Подрик от „Игра на тронове“), Мод Хърст (Хелга от „Викинги“) и Джорджия Хърст (Торви от „Викинги“). Мод и Джорджия са сестри в реалния живот, а и дъщери на Майкъл Хърст – създател и главен сценарист на Vikings.

Изображение с име: acc2018
Крисчън Найрн, Даниел Портман, Владимир Фурдик, Мод Хърст и Джорджия Хърст

Очакват ни също косплейърите Рейка и Камуи Косплей, авторите на комикси и мемета Роб Денблайкър, Йехуда Девир и Стен Дамянов, като последния ще представи най-новия си проект с изд. „Сиела“, актьори от „Скъпи наследници“, влогъри и млади звезди от продукции на vbox7. Ще има гейминг зона и турнири, ЛАРП-турнири, зона за улично изкуство и още много.

Интересна е инициативата на bTV Action – те приканват феновете да се облекат като герой от сериал, излъчван по тази телевизия, и да се борят за една от трите награди в награден фонд от 2000 лева. Ако сега разбирате за това – побързайте, защото крайният срок за записване е утре. Правилата са тук. Още за Aniventure Comic Con 2018 можете да видите тук.

Билети могат да се закупят от бензиностанции ОМВ, билетен център на НДК и съответно мрежата на евентим, при цена от 18 до 30 лв. (в зависимост от възможностите, които билетът предоставя). За деца до 7 години входът е свободен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата