1 коментар
stranger things 2

Stranger Things ще има трети сезон, но свършва в четвърти

Чакат ни още два сезона след тази година.

Нямаме търпение да дойде октомври, когато ще излезе втори сезон на „Странни неща“. Сериалът изненадващо се превърна в може би най-добрия и хитовия на Netflix, а трейлърът за следващите серии е повече от зарибяващ. Затова, каквото и да стане тази година, бързаме да ви успокоим – ще има и трети сезон. Това потвърдиха самите братя Дъфър, които са главни сценаристи и изпълнителни продуценти. Те обаче споделиха и друг свой план – да приключат нещата с четвърти сезон.

В продължително интервю Мат Дъфър е казал, че иска историята да продължи да еволюира, но без да травмира твърде много децата – главни герои. „Не знам дали можем да оправдаем сюжета, ако им се случва нещо лошо веднъж годишно“. Това е и причината сценаристите да искат край след четвърти сезон – да не разводняват историята и да не става прекалено нереалистично (не сте ли се чудили например, как пък все братята Уинчестър от Supernatural попадат на свръхестествените твари и демони, а всички останали живеят в неведение?).

https://www.youtube.com/watch?v=vgS2L7WPIO4

На въпроса дали има нещо хубаво, което очаква персонажите в бъдеще, Дъфър отговаря: „Ще им се наложи да се разкарат от този град“. Дали това ще стане още тази или следващата година, или пък ще послужи за финал – предстои да видим, но пък е хубаво, че отсега знаем какво ни чака. Нетфликс биха били луди да не подновяват сериала докато има фенове, но дори те едва ли ще имат против да оставят създателите му да го завършат когато те решат. По-добре ще и за феновете да имат качествен продук отначало докрай, без излишни епизоди и сезони.

По същата причина е много вероятно и Единадесет да не оцелее до края. Въпреки че феновете я харесват, а младата Мили Боби Браун получи номинация за Еми за поддържаща роля, сценаристите май планират да я отпишат скоро от историята. Тази спекулация не се базира на нищо конкретно, а на няколко недомлъвки в интервюта, но въпреки това много от зрителите вече са готови да се сбогуват с нея. Колкото и да разочарова това някои хора, такъв е замисълът на братя Дъфър, а те държат да се водят по творческия си усет. Все пак, Барб също се превърна в любимка на зрителите, но историята й е завършена (фатално) и сценаристите нямат намерение да се поддават на нечий натиск, за да я връщат.

Тази перспектива обаче не плаши Мили Боби Браун, която също е дала интервю. В него признава, че според нея втори сезон е „много луд“ и пълен с „емблематични моменти, които феновете няма да забравят“. Разбира се, нейно задължение е да говори така като част от екипа, но нямаме съмнение, че не ни лъже.

Казаното дотук обаче не означава със сигурност, че 11 скоро ще умре или че сценаристите още ще искат да приключват с четвърти сезон, когато дойде време за него. Натискът на феновете обикновено е подплатен с финанси от продуцентите, а парите нерядко променят планове и мнения, така че всичко известно дотук трябва да се приема с малка доза съмнение.

Stranger Things 2 излиза на 27 октомври, а следващите – вероятно през 2018 и 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата