supergirlposter

Supergirl с удължен първи сезон

Поръчани са още 7 епизода за сериала.

supergirlЧестито на феновете! „Супергърл“ е получила поръчка за (почти) пълен сезон, с което официално прескочи трапа. Много дебютиращи сериали си остават само с по 13 епизода, колкото първоначално бяха поръчани и тук, но Supergirl се доказа като достоен играч на телевизионната сцена и си заслужи удължен сезон до 20 серии.

Решението не беше много сигурно, защото сериалът изпита сериозни спадове в рейтингите. Първият епизод събра 13 милиона зрители пред екраните, което е прекрасен резултат, но в последствие интересът спадна рязко и четвъртият епизод е привлякъл едва 7 милиона души. Епизодът от вчера обаче е гледан от 1 милион повече зрители, което е първият рейтингов ръст досега.

Ако нивото се задържи около тези цифри, то поръчката на втори сезон ще е в кърпа вързана. Ако резкият спад обаче продължи, може и да не се стигне до подновяване. Ето защо рейтингите на последните 7 епизода ще са ключови.

За да си подсигурят достатъчен брой зрители, сценаристите замислят прехвърляния на герои от „Светкавицата“ и „Стрелата“ за по няколко епизода. Въпреки различните телевизии-продуценти, това не би било проблем, защото творческите екипи са същите, а интелектуалните права за всички тези персонажи принадлежат на една и съща компания – DC Comics. По същата линия вече се уреди участието на Константин (от спрения сериал на NBC) в „Светкавицата“ и вероятно „Утрешни легенди“.

Отделно, нает е и актьор, който да играе Супермен и да се появява по-често на екран (и в по-ярък и различим вид). Идеята е обаче той да бъде около 13-годишен, защото героят вероятно ще се появи в спомените на Кара, а не в настоящето й (или пък ще има пътуване във времето?). При всички положения, сценаристите и продуцентите се надяват баткото на супергърлата да надуе рейтингите, дори и без да могат да си позволят Хенри Кавил.

Желаем на „Супергърл“ успех и ви напомняме, че ако се интересувате от сериала, епизодите излизат всеки понеделник (вторник рано сутринта българско време).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата