1 коментар
doctor-sleep-image-face

Светът отново ще сияе

Трейлър за филма „Доктор Сън“, по романа на Стивън Кинг, продължение на „Сиянието“.

„Сиянието“ се счита за един от по-добрите романи на Стивън Кинг (написан е 1977 г.), а филмовата адаптация на Стенли Кубрик е направо култова класика. През 2013 г. Кинг пише „Доктор Сън“ – дългоочакваното продължение. След по-малко от два месеца ще видим и неговата филмова версия, която, ако се съди по новия трейлър, не изглежда никак зле!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Само в този трейлър имаше много повече сюжет, отколкото в стария филм. Макар част от него да изглежда малко претрупано, на фона на семплата, но ефективна история, дала на света сцената с Джак Никълсън, брадвата и вратата, явно ще имаме доста по-подробно обяснение на феномените в хотел „Панорама“, травмирали малкия Дани Торанс за цял живот.

Имаме и много нови герои, включително малко момиченце със суперсили, и злодейката – Роуз Шапката, изиграна от Ребека Фъргюсън („Бялата кралица“, „Признак на живот“). Роуз е част от Истинския възел – група почти безсмъртни същества, които се хранят с енергията (или Парата) на умиращи деца и младежи, притежаващи Сиянието. Частта с умирането, разбира се, може да бъде форсирана.

Книгата е сравнително добре приета, но филмът вероятно ще трябва да промени някои елементи от нея, за да се напасне както към оригинала, така и към стария филм, който направи значителни промени на първоизточника. Видимо е вложено много старание в пресъздаването на сцени от култовата класика, така че връзката между двете продукции ще бъде здрава.

Премиерата е на 8 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата