v nebival syn t

Своенравните деца се завръщат в книгата „В небивал сън“

Четвъртата част от фентъзи поредицата на Шонин Макгуайър е вече на българския пазар.

На 3 май феновете на фентъзи поредицата „Своенравните деца“ могат да отворят още една врата, която да ги отведе в невиждан свят на магия и мечти. След зашеметяващия успех на първите три книги идва ред на „В небивал сън“ – четвъртата част от серията на популярната американска писателка Шонин Макгуайър, която преплита съдбите на героите си в приказни сюжети, изтъкани от приключения, фантазии и търсене на свободата. Романът отново е в превод на Майре Буюклиева, а корицата и този път е дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

„В небивал сън“ разказва историята на Катрин, никога Кат, Кити или Кати, винаги Катрин Лънди – сериозно и отегчено от света дете. Лънди, която вече сме срещали в първа част от поредицата „Всяко сърце е врата“, предпочита да учи и да мечтае, отколкото да преследва идеала на обществото за развитието на една достойна млада дама, която трябва да се превърне в перфектна домакиня с приемлива професия, красив съпруг и няколко спретнати деца. Дори семейството на Лънди е забележително с липсата си на забележителност.

Лънди сякаш примирена приема съдбата си, когато случайно или не, намира врата към различен свят – основан на логика и разум – свят със свои правила, където всеки има правото на избор. Тя мисли, че е открила рая, истинския си дом, но на Гоблинския пазар всичко си има справедлива цена. Ще успее ли своенравното момиче да я плати?

Издателство „Кръг“ продължава серията след големия успех на предходните книги – „Всяко сърце е врата“, „Долу сред вейки и кости“ и „Под захарните небеса“, които завоюваха сърцата на читатели и критика и спечелиха множество световни награди, сред които най-престижните за жанра „Хюго“, „Небюла“, „Локус“ и др.

Шонин Макгуайър е родена в Мартинес, Калифорния. Увлича се по фентъзи културата от малка и бързо набира световна популярност с книгите си, някои от които пише под псевдонима Мира Грант. Шонин е носител на наградата на Джон У. Кембъл за 2010 г. за най-добър млад писател, а романът й Feed е определен за книга на годината на „Пъблишърс уийкли“ за 2010 г. През 2013 г. тя става първият писател с пет номинации в една година на наградите „Хюго“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата